elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran èxit de l'última eixida d’Alternatura al barranc d’Almanzor

Gran èxit de l'última eixida d’Alternatura al barranc d’Almanzor
  • Un total de 53 persones van assistir a esta activitat d'identificació d'aus pel so a Almedíxer

El dissabte 18 de maig, el programa Alternatura de la regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports va portar 53 persones al barranc d’Almanzor (Almedíxer) a una eixida nocturna amb identificació d'aus pel so. Esta ha sigut l'excursió amb major assistència d'esta temporada del programa. L'excursió va ser a la posta del sol i la tornada al vespre.

Mitjançant esta activitat, els i les participants van descobrir les aus que poblen el Parc Natural de la Serra d'Espadà a la posta del sol. Es tracta d'una ruta molt agradable per la bellesa i exuberància de les seues frondoses suredes i fortes pinedes, combinats amb la vegetació típica del bosc baix mediterrani. Este ambient propicia la presència d'una variada avifauna especialitzada en la vida en boscos, com el picot garser gros, el pica-soques blau, el raspinell o el reietó. També compta amb una sèrie d'espècies d'hàbits nocturns com el gamarús, el xot o l'enganyapastors.

A més, un educador ambiental de l'Ajuntament de Sagunt va oferir a les persones participants una xarrada sobre les aus d'este enclavament i els seus sons, amb especial atenció a les espècies nocturnes. Els i les excursionistes van recórrer un total de 12 quilòmetres arribant a una altitud màxima de 700 metres.

Alternatura és un programa d'activitats a l'aire lliure promogut pel departament d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt. Esta iniciativa porta més d'una dècada oferint a la ciutadania una programació estable d'excursions en la naturalesa amb predomini del senderisme. A través de les activitats que programa, Alternatura pretén donar a conéixer les muntanyes i la cultura de la Comunitat Valenciana, principalment.

 

Pujar