elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern vol portar a Barcelona amb vaixell aigua de la dessaladora de Sagunt per l'emergència de la sequera

El Govern vol portar a Barcelona amb vaixell aigua de la dessaladora de Sagunt per l'emergència de la sequera
  • Mazón dona suport a la mesura després de parlar amb la ministra Ribera i defensa "la solidaritat hídrica entre regions"

MÉS FOTOS
El Govern vol portar a Barcelona amb vaixell aigua de la dessaladora de Sagunt per l'emergència de la sequera - (foto 2)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que “estic a favor de la solidaritat hídrica entre regions, una solidaritat que ha d'estendre's de manera oficial a tota Espanya. El cap del Consell s'ha expressat en estos termes després de parlar amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui li ha comunicat la intenció de portar aigua en vaixells des de la dessalinitzadora situada a Sagunt fins a Catalunya per a lluitar contra la sequera que patix esta regió.

El president de la Generalitat ha explicat que està a favor que “l'aigua dessalada tinga un ús prioritari i quasi exclusiu per a emergències de consum de boca, no per a reg perquè això és molt perjudicial per als nostres cultius i cítrics", ha assegurat.

Així mateix, el màxim responsable de l'executiu valencià ha indicat que la ministra “li ha garantit que augmentar la capacitat de la dessaladora per damunt del 15% no té cap afecció per a les necessitats de la província de València”.

A més, el president de la Generalitat Valenciana li ha plantejat una reunió a la responsable del ministeri per a abordar les necessitats hídriques de la Comunitat Valenciana en temes com els transvasaments o l'emergència de l'Albufera.

Finalment, el president ha recordat el compromís del Consell per a defensar el dret a l'aigua “que necessita i mereix la Comunitat Valenciana”. A més, ha apuntat alguna de les accions que ja ha dut a terme la Generalitat com les obres del posttransvasament amb l'adjudicació del tram 1, en el qual en breu s'iniciaran les obres, amb un pressupost de 9 milions d'euros o la licitació del tram 2 d'esta infraestructura.

Pujar