elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat obri un procés de negociació amb ThyssenKrupp per evitar el tancament de la fàbrica a Sagunt

La Generalitat obri un procés de negociació amb ThyssenKrupp per evitar el tancament de la fàbrica a Sagunt
  • Les conselleries d'Indústria i d'Ocupació creen un grup de treball amb l'empresa per a tractar d'abordar solucions tècniques al tancament de la factoria

  • Els equips començaran a treballar immediatament i hi haurà una reunió presencial quan es plantegen possibles alternatives

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, junt amb la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha mantingut una reunió telemàtica este dijous amb els representants de ThyssenKrupp a Alemanya, amb el propòsit d’explorar solucions tècniques i alternatives enfront del tancament anunciat de la fàbrica a Sagunt, programat la setmana passada i que afectaria 121 empleats.

En el transcurs d’esta reunió virtual, a la qual també ha assistit el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Antonio Galvañ, així com el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, els consellers de la Generalitat han sigut informats directament sobre el panorama advers pel qual passa la indústria siderúrgica a Europa. Esta crisi ha ocasionat milers d’acomiadaments, incloent-hi el tancament d’una planta de ThyssenKrupp a Alemanya.

Els directius de l’empresa han reconegut que el tancament a Sagunt respon a una situació global que ha afectat el seu model de negoci. No obstant això, han admés que no havien previst la possibilitat que l’Administració autonòmica poguera oferir alternatives. En este sentit, han expressat la seua disposició a col·laborar amb la Generalitat per a explorar solucions que no impliquen el cessament definitiu de l’activitat a Sagunt.

Com a resultat d’esta disposició conjunta, la Generalitat i la companyia alemanya han acordat la immediata creació d’un grup de treball. Este grup, integrat per representants de les dos conselleries, s’enfocarà a abordar els detalls tècnics directament amb l’empresa per a avançar en la cerca d’una solució consensuada.

Amb el grup en marxa, es durà a terme un diàleg continu en les pròximes setmanes amb ThyssenKrupp, que culminarà en una reunió presencial entre els responsables d’Ocupació i Indústria i els representants de la planta de Sagunt, tal com s’ha acordat en la reunió de dijous.

Segons la informació rebuda per l’equip de la Generalitat, ThyssenKrupp ha atribuït la decisió de tancament als mals resultats globals de l’empresa, que va tancar el seu any fiscal amb pèrdues de 2.072 milions d’euros.

És important destacar que el tancament a Sagunt no es durà a terme abans d’un any, i ThyssenKrupp ha expressat la seua confiança en la recol·locació dels 121 empleats en empreses del sector. A més, l’empresa es va comprometre a proporcionar formació a aquells professionals que necessiten un perfil laboral més adequat a les necessitats de la gigafactoria, i fins i tot a oferir treball a altres persones en les plantes alemanyes de ThyssenKrupp.

Pujar