elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A les Falles cremem el masclisme!, la nova campanya que la Regidoria d’Igualtat llança per gaudir d’unes Falles lliures de cap tipus de violència

A les Falles cremem el masclisme!, la nova campanya que la Regidoria d’Igualtat llança per gaudir d’unes Falles lliures de cap tipus de violència
  • La finalitat de la campanya és conscienciar la ciutadania perquè visca unes falles diverses, inclusives, divertides, plenes de tolerància i sense cap rastre de masclisme

MÉS FOTOS
A les Falles cremem el masclisme!, la nova campanya que la Regidoria d’Igualtat llança per gaudir d’unes Falles lliures de cap tipus de violència - (foto 2)

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí la campanya A les Falles cremem el masclisme!, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania de Sagunt i les persones que s’acosten a conèixer la festa per viure i gaudir d’unes falles lliures de cap tipus de violència.

Amb motiu de l'arribada de les Falles, la delegació difondrà el nou cartell amb el nou lema, tal com han fet anys enrere amb campanyes similars; igualment, la façana de l'Ajuntament de Sagunt i de la Tinència d'Alcaldia llueixen una lona amb esta imatge.

Així mateix, hi ha disponibles per a totes les comissions falleres cartells que poden recollir-se a l'Ajuntament de Sagunt o a la Tinència d’Alcaldia. També es repartiran i col·locaran per diferents indrets del municipi, edificis municipals i comerços, entre d’altres.

L'alcalde de Sagunt i responsable de l’Àrea d’Igualtat, Darío Moreno, juntament amb les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), Sandra Ordiñaga i Aitana González, el president de la FJFS, Jaime Gil, i el vicepresident general de la FJFS, Paco Giménez, han estat presents en l’inici de la campanya.

«Sempre diem que la lluita contra la desigualtat, i particularment contra el masclisme, ha d’arribar a tots els fronts, i per descomptat també a les nostres tradicions», ha recordat Moreno.

La finalitat de la campanya és conscienciar la ciutadania perquè visca unes falles diverses, inclusives, divertides, plenes de tolerància i sense cap rastre de masclisme, on no hi haja cap tret de violència ni agressió sexista, homòfoba, xenòfoba o de qualsevol altre tipus.

«Pretenem fer visible que encara queda molta desigualtat a la nostra societat i que és una tasca de tots i totes acabar amb esta xacra», ha manifestat el primer edil. «Per això, també en festes, demanem a la gent que estiga alerta per a detectar qualsevol tipus de comportament de desigualtat o de violència de gènere i que ens ajude a combatre-la», ha afegit. En este sentit, Moreno ha recomanat seguir els protocols, en cas de trobar-se amb una situació de desigualtat o de violència masclista, i ha advocat per construir «entre tots i totes una societat més igualitària».

Des de l’Àrea d’Igualtat assenyalen que les Falles «són una ferramenta molt potent i valuosa per promocionar la igualtat de gènere i previndre situacions de violència cap a les dones», i és per això que animen a les comissions falleres a fer seu est lema i difondre’l de manera proactiva al conjunt de la societat.

A banda, les lones i els cartells inclouen els números de telèfon als que qualsevol persona que patisca una agressió masclista pot dirigir-se: Centre Coordinador d’Emergències, 112; Policia Local, 092 / 96 265 58 84; Policia Nacional, 091 / 96 267 00 91; i Àrea d’Igualtat, 96 265 58 89 (de 8.00 a 15.00 hores).

Esta campanya està finançada a càrrec dels fons econòmics contemplats en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

Pujar