elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La falla Els Vents guanya el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2021/2022

La falla Els Vents guanya el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2021/2022
  • Este premi s'atorga a la comissió fallera més igualitària mitjançant la valoració de criteris d'igualtat amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i equitativa

MÉS FOTOS
La falla Els Vents guanya el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2021/2022 - (foto 2)

El premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2021/2022, convocat per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, ha sigut atorgat a l'Associació Cultural Falla Els Vents, per segon any consecutiu, en obtindre la major puntuació d'acord amb els criteris establits en les bases d'esta 14a edició. Este premi, dotat amb 1.000 euros i atorgat per la regidoria d'Igualtat, s'ha donat a conéixer per la Federació Junta Fallera de Sagunt en el lliurament de premis celebrada este dimecres.

En esta edició del premi, han sigut tres les comissions falleres que han optat al guardó: l'A.C Falla Els Vents, l'A.C Falla Teodoro Llorente i l'A.C Falla la Marina. El guardó consisteix a premiar la comissió fallera més igualitària mitjançant la valoració de criteris d'igualtat entre els quals destaquen una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones o relacions igualitàries entre les persones amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i equitativa.

El jurat ha estat compost per l'alcalde de Sagunt i president del Consell Municipal de la Dona, Darío Moreno, el personal tècnic de l'àrea d'Igualtat, i altres integrants del Consell de la Dona, així com una representant de l'àmbit de la creació artística.

Per la seua part, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha donat les gràcies a totes les comissions que han participat en este premi. a més ha manifestat que: «Poc a poc anem construint una societat més igualitària i millor per a tots i per a totes. Ho fem des de les nostres tradicions, però també en el nostre dia a dia i de fet, aquest premi de la falla igualitària ha aconseguit que fins i tot, aquelles comissions que no participen també incloguen la perspectiva de gènere, la igualtat entre homes i dones, i que poc a poc construïm una festa més justa, però també una societat més igualitària».

El jurat ha destacat l'esforç que ha fet esta associació per continuar treballant per la igualtat i la prevenció de la violència de gènere malgrat les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia, organitzant un gran nombre d'activitats. Així mateix, han valorat el llenguatge inclusiu utilitzat en gran part del llibret, la composició dels òrgans en l'executiva, els continguts escrits per dones etc.

Respecte al monument faller, assenyalen que la figura central és una dona i representa el paper d'estes en el món faller, ressaltant també el llenguatge inclusiu utilitzat en els textos de les escenes.

Així mateix, des de la delegació, continuen animant a totes les falles al fet que participen en la pròxima convocatòria del premi amb l'objectiu d'integrar els valors igualitaris en el seu funcionament intern, en el llibret, en les activitats culturals i en els monuments.

Pujar