elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La falla Els Vents guanya el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2020/2021

La falla Els Vents guanya el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2020/2021
  • Este premi s'atorga a la comissió fallera més igualitària mitjançant la valoració de criteris d'igualtat amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i equitativa

El premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2020/2021, convocat per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, ha sigut atorgat a l'Associació Cultural Falla Els Vents, en obtindre la major puntuació d'acord amb els criteris establits en les bases d'esta 13a edició. Este premi, dotat amb 600 euros i atorgat per la delegació d'Igualtat, s'ha donat a conéixer per la Federació Junta Fallera de Sagunt en el lliurament de premis celebrat este dijous.

El guardó consisteix a premiar la comissió fallera més igualitària mitjançant la valoració de criteris d'igualtat entre els quals destaquen una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones o relacions igualitàries entre les persones amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i equitativa.

El jurat ha estat compost per l'alcalde de Sagunt i president del Consell Municipal de la Dona, Darío Moreno, el personal tècnic de l'àrea d'Igualtat, i altres integrants del Consell de la Dona, així com un representant del món artístic.

El jurat ha valorat sobretot el treball realitzat en la programació de les activitats culturals amb contingut igualitari i, especialment, la tasca per al foment de la igualtat entre la gent més jove.

Respecte al monument faller, cal destacar que no hi ha cap escena ofensiva i que és respectuós cap a les dones. Així mateix, s'ha recalcat l'esforç de l'Associació Cultural Falla Els Vents a actualitzar la temàtica de la falla a la situació actual, reivindicant el problema de les dones afganeses i condemnant els feminicidis. També s'ha ressaltat la utilització del llenguatge inclusiu en els textos de les escenes del monument.

Pel que fa a la crítica, el jurat també ha valorat la implicació de la comissió contra la violència de gènere i la seua participació continuada en el certamen, així com el seu compromís a avançar cap a la igualtat, conclouen fonts municipals.

Així mateix, des de la delegació, s'ha animat a totes les falles a que participen en la pròxima convocatòria del premi amb la finalitat que integren els valors igualitaris en el seu funcionament intern, en el llibret, les activitats culturals i els monuments.

Pujar