elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil

La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil
  • Les falleres majors de la Federació Junta Fallera de la capital del Camp de Morvedre han entregat els guardons a les comissions

MÉS FOTOS
La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil - (foto 2)
La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil - (foto 3)
La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil - (foto 4)
La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil - (foto 5)
La Falla La Marina gana a Sagunt i El Palleter és la Millor Falla Infantil - (foto 6)

El lliurament de premis de les Falles 2021, que ha tingut lloc esta vesprada a les portes de l'Ajuntament de Sagunt, ha culminat amb la victòria en la Secció Especial de la Falla La Marina en el monument gran, i la de la Falla El Palleter en el monument infantil.

El jurat ha atorgat a la Falla La Marina el primer premi en la Secció Especial, a més del d'Enginy i Gracia i el de Millor Pintura. El segon premi en la categoria de majors ha sigut per a El Palleter, mentre que Eduardo Merello ha quedat en tercer lloc. El quart, cinqué i sisé premi han sigut per a les falles La Victòria, Plaça Rodrigo i Plaça del Sol respectivament.

L'acte del lliurament de premis ha estat presidit per l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga i Aitana González, que han lliurat els guardons junt amb el president de Federació Junta Fallera de Sagunt, Jaime Gil, i la regidora delegada de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, a més de l'Alfiere i la Padrina de les festes de la Targa de la ciutat agermanada de Cecina. La cerimònia ha comptat també amb la presència de nombrosos regidors i regidores de la Corporació municipal.

Pel que fa a la categoria infantil, la falla guanyadora d'enguany ha sigut El Palleter, que també ha rebut el premi d'Enginy i Gracia i a la Millor Pintura. El segon premi de Secció Especial infantil ha sigut per a la Falla La Marina. D'altra banda, el tercer premi l'ha aconseguit Plaça Rodrigo; el quart premi ha anat a la Falla Palmereta; i el cinqué i sisé premi han sigut per a les falles La Victòria i Plaça del Sol respectivament.

En Secció Primera de majors, la Falla Luis Cendoya ha aconseguit el primer premi. A esta comissió li segueix La Palmereta, en segon lloc, guanyadora també dels premis a la Millor Pintura i Enginy i Gracia en esta secció; i Els Vents en tercer lloc, que a més han aconseguit el premi a la Falla Més Igualitària, atorgat per la Regidoria d'Igualtat. En categoria infantil, el màxim guardó de secció primera d'enguany és també per a Luis Cendoya, així com el de Millor Pintura i Enginy i Gracia; el segon ha sigut per a la Falla Eduardo Merello; i el tercer per a la Palmera. Li segueixen Els Vents i Plaça Mare Nostrum en quart i cinqué lloc respectivament.

La comissió de la Falla La Victòria també pot celebrar el premi de ninot indultat major; a més a més, El Palleter ha aconseguit tindre també el ninot indultat infantil. El guardó a la millor ornamentació de carrers ha recaigut en la Falla Eduardo Merello, que ha quedat per davant de Baladre i de Plaça del Sol.

La Falla Plaça Rodrigo ha aconseguit enguany el premi ex aequo a la millor crítica local en falles grans, seguida de la Falla Xurru i La Marina, que han assolit el segon i tercer premi respectivament. El mateix premi en secció infantil ha sigut per a la Falla 3 d’Abril, sent Santa Ana la segona i El Palleter la tercera.

D'altra banda, el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt del passat 2020, que atorga la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, ha sigut per a la Falla Teodoro Llorente. Finalment, Lafarge ha fet lliurament un any més del premi a la Falla Més Sostenible, que ha recaigut en la Falla La Marina. El premi de L'Epicentre al ninot indultat per votació popular ha sigut per a la Falla Eduardo Merello en categoria major, i per a la Falla El Palleter en categoria infantil.

Finalment, la Falla La Vila es va fer amb el premi al millor llibret d'este 2021, atorgat per l'Ajuntament de Sagunt, i la Falla Penya El Mocador amb el mateix guardó respecte a 2020. Les falles Penya El Mocador i La Marina són segona i tercera enguany en esta categoria, i El Tronaor i La Palmera respecte a 2020. També cal destacar que la Falla Penya El Mocador ha rebut el segon premi de la Generalitat Valenciana per la Promoció i Ús del Valencià 2020. I el premi a la millor Crítica i Poesia del llibret se l'ha emportat la Falla Xurruca-Hispanitat.

Pujar