elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Duatló Escolar celebra la quarta edició

El Duatló Escolar celebra la quarta edició
  • La prova, que forma part del calendari dels jocs esportius de la Comunitat Valenciana, es durà a terme el 4 de novembre i comptarà amb la presència d'uns 400 escolars

 

El Club Morvedre Triatló, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i VidaNova Parc, organitza la IV edició del Duatló Escolar. La prova se celebrarà dissabte que ve 4 de novembre de 2023 a partir de les 9 hores a l'aparcament del centre comercial VidaNova Parc i els seus voltants i durarà tot el matí. Comptarà, a més, amb la participació d'uns 400 escolars. La prova forma part del calendari dels jocs esportius de la Comunitat Valenciana.

En l'acte de presentació de la prova han participat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón; i el director tècnic del Club Morvedre Triatló, Ximo Catalán. A més, han assistit el directiu del Club Morvedre Triatló, Basilio Espinosa i l'esportista paralímpic Cristian Pérez.

Darío Moreno ha fet èmfasi en el fet que és un esdeveniment obert a tota la ciutadania, i no sols un esdeveniment per a membres del club. Així mateix, ha parlat sobre l'esperit de la prova, que permet que els més xicotets «entenguen l'activitat física com una part clau de la nostra salut, i també com una manera de poder traslladar valors que entenem que són positius per a la nostra societat i que, en conjunt, ens animen a ser millors».

Moreno ha parlat també sobre la importància de la col·laboració publico-privada a la ciutat: «És una mostra de com podem trobar la forma perquè eixes col·laboracions ens ajuden a tots a continuar creixent econòmicament, esportivament i socialment».

Ja són quatre les edicions que afermen la prova. Després d'uns anys sense organitzar-se, des de la directiva del club s'ha volgut posar en valor una prova que és fonamental per a la promoció i pràctica de l'esport del triatló a la ciutat i en la comunitat autònoma.

La IV Duatló Escolar «s'organitza en un enclavament comercial únic de la ciutat, com és el Centre Comercial VidaNova Parc, per a prestar tot tipus de servicis als més xicotets i els seus familiars, amb l'objectiu que visquen una experiència completa, més enllà de la mateixa competició», afirma Javier Timón. S'esperen, entre participants i acompanyants, més de mil persones al llarg del matí.

D'altra banda, Ximo Catalán, director tècnic del Club Morvedre Triatló, assegura que és «dels únics duatlons de la Comunitat Valenciana que accepten totes les categories i som 100 % inclusius».

Esta edició ve marcada per la solidaritat, com ja va passar amb l'edició anterior i la recollida de joguets. En esta, el Club Morvedre Triatló habilitarà una zona de recollida d'aliments en benefici del Centre Solidari d'Aliments.

Pujar