elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingudes dues dones a Sagunt per robar joies a ancians

Detingudes dues dones a Sagunt per robar joies a ancians
  • Aprofitaven les labors de neteja que una d'elles realitzava en els domicilis, prevalent-se de la confiança que les víctimes depositaven en ella

Agents de la Policia Nacional han detingut a Sagunt (València) a dues dones, mare i filla, de 45 i 22 anys respectivament, d'origen espanyol, la primera com a presumpta autora d'un delicte de furt, i la segona com a presumpta autora d'un delicte d'encobriment, després de sostraure joies de les cases on treballava la mare com a personal de neteja i posteriorment vendre-les entre les dues en cases de compravenda de metalls preciosos.

Les investigacions es van iniciar el mes d'agost passat, quan el Grup de Robatoris de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Sagunt, va tindre coneixement a través d'una denúncia, del robatori de diverses joies del domicili d'una persona d'avançada edat.

Després de nombroses perquisicions i una laboriosa investigació, els agents van esbrinar que les joies havien sigut venudes en diferents establiments de compravenda de metalls preciosos al llarg d'un any, venent cada mes una o dues peces, sent la venda de major quantitat de set joies.

Continuant amb la investigació, els policies van identificar a les persones que haurien realitzat les diferents vendes, resultant ser dues dones, mare i filla, podent constatar com la mare realitzava labors de neteja en el domicili on havien desaparegut les joies, per la qual cosa tenia accés a totes i cadascuna de l'estades de l'habitatge, a més de gaudir amb la total confiança de la víctima.

A més els agents van localitzar algunes joies que havien sigut venudes per les sospitoses i que no pertanyien a la víctima, per la qual cosa els investigadors van esbrinar que la mare també realitzava labors de neteja en altres domicilis els propietaris dels quals també eren persones d'edat avançada, sent reconeguda per una d'aquestes persones una polsera d'or valorada en 2.500 euros que havia sigut sostreta del seu domicili sense que l'haguera trobada a faltar.

Per tals fets, els agents van detindre a les dues dones, una com a presumpta autora d'un delicte de furt, i una altra com a presumpta autora d'un delicte d'encobriment.

S'ha recuperat una polsera d'or valorada en 2.500 euros en un establiment de compra-venda de metalls preciosos, sent retornada a la seua legítima propietària.

Una de les arrestades, ha passat a disposició judicial, mentre l'altra va ser posada en llibertat després de ser sentida en declaració, no sense abans ser advertida de l'obligació de comparéixer davant l'Autoritat Judicial quan siga requerida per a això.

Pujar