elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament de Joventut reprén ‘Parlem’, un servici que pretén fomentar el benestar emocional en adolescents i jóvens

El departament de Joventut reprén ‘Parlem’, un servici que pretén fomentar el benestar emocional en adolescents i jóvens
  • Fins al mes de maig s'oferiran diversos tallers i sessions grupals, així com informació d'utilitat sobre esta temàtica

Des del departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt es va posar en marxa al març el projecte Parlem, un espai d'escolta activa i de suport grupal en l'acompanyament a jóvens que se senten sols i necessiten compartir emocions.

Com explica el regidor de Joventut, Roberto Rovira: «Parlem, és un servici d'informació i assessorament juvenil, pretén ser un punt de suport que ajude i orient a persones jóvens que es troben en un moment complicat».

El projecte s'acostarà a partir de novembre als instituts de Sagunt en horaris d'esplai/ pati per a donar informació general sobre recursos, així com captar l'atenció de jóvens perquè s'inscriguen en els grups i tallers que comencen al novembre, i estaran oberts als participants en qualsevol moment fins al mes de maig.

Parlem s'articula en tres grans àrees: la primera informativa, a través dels Espais Parlem en els IES i informació en xarxes; en segon lloc, els grups Parlem; i finalment, els tallers Parlem.

Els grups Parlem són un espai on els jóvens poden expressar-se en un ambient de respecte i intimitat, els dimecres de 16.30 a 18 hores en el Casal Jove del Port i els dijous de 18 a 19.30 hores en el Casal Jove de Sagunt, amb inscripció oberta en tot moment a jóvens de 12 a 18 anys.

Respecte als tallers Parlem, seran 6 tallers gratuïts, on es treballarà l'autoestima, així com el control de les emocions i pressió del grup, especialment en xarxes socials.

Es realitzarà un taller al mes, els dimecres de 16.30 a 18 hores en el Casal Jove del Port i els dijous de 18 a 19.30 hores en el Casal Jove Sagunt. Van dirigits a jóvens de 12 a 18 anys. En cada sessió es treballarà un tema, amb inscripció oberta en qualsevol moment, a un, diversos, o tots els tallers.

El primer taller es titula “Com ens sentim?”, es realitzarà el 29 i 30 novembre, on es treballarà la identificació de les emocions de vegades de malestar. El segon taller serà “Estima't”, el 24 i 25 de gener, on ensenyaran a reforçar l'autoestima i la imatge corporal. El tercer taller treballarà la gestió de conflictes, el 28 i 29 de febrer, on es podrà aprendre a dominar la frustració. El quart taller es titula “Oblida't dels Likes”, es realitzarà el 20 i el 21 de març, i es parlarà de la pressió social i influència d'internet i les pantalles. El cinqué taller, davall el títol “Relacions i xarxes socials” serà el 24 i el 25 d'abril, en este cas es treballaran les relacions amb la família, companys de classe, amistats, parella, i com ens relacionem a través de les xarxes socials. Finalment, en el sisé taller, “Què podem fer amb l'estrés”, que serà el 22 i el 23 de maig, es parlarà d'estrés i ansietat.

La inscripció al grup Parlem o als tallers es realitza enviant un missatge directe per Instagram a @parlemcasaljove, o missatge per Whatsapp al número 672 12 36 42.

A més, en col·legis de Primària, s'oferiran unes sessions i tallers per a xiquets i xiquetes de 6é curs de Primària.

Pujar