elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament de Joventut i Infància reprén el servei d'assessoria de l'Oficina Europa

El departament de Joventut i Infància reprén el servei d'assessoria de l'Oficina Europa
  • Algunes de les activitats de les quals s'informa estan dedicades a persones d'entre 17 i 30 anys, com els voluntariats de fins a dotze mesos i intercanvis culturals d'una semana

El departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt reprén l'assessorament a la joventut saguntina sobre programes Erasmus + a través de l'Oficina Europa. Este servei s'oferix tots els dimecres de 18 i 20 hores en el Casal Jove Port de Sagunt de manera presencial.

Algunes de les activitats de les quals s'informa estan dedicades a persones d'entre 17 i 30 anys, com els voluntariats de fins a dotze mesos i intercanvis culturals d'una setmana. També sobre cursos de formació per a treballadors juvenils en els quals no hi ha un límit d'edat. Així mateix, per a participar en este tipus de projectes no es necessita cap requisit i la Unió Europea subvenciona el transport, les dietes i l'allotjament.

Al llarg d'este estiu són diversos els joves del municipi que han participat en projectes Erasmus. Paula i Àngels, dos joves de 18 anys, han participat en un Youth Exchange en Covilhã, un poble de muntanya a l'interior de Portugal. Durant l'experiència van conviure deu dies amb participants de França, Itàlia, Lituània i Romania. El projecte tractava sobre recursos digitals, i un dels objectius principals, va ser promoure entre els joves una visió crítica de les TIC en la nostra societat.

Un altre dels projectes assessorats des de l'Oficina Europa és el voluntariat en el qual Ricard, un jove de Sagunt ha començat este mes de setembre. Esta experiència, de 12 mesos en la capital italiana, li permetrà participar com a monitor d'activitats amb xiquets i xiquetes de 3 a 18 anys en un centre juvenil. Per a Ricard esta experiència s'ha convertit en un repte que afrontar, a més d'una oportunitat per a aprendre idiomes com a anglés o italià. Ricard assegura que «viure en una ciutat com Roma és un gran privilegi», i ha explicat: «M'agrada molt l'art i gràcies al Cos Europeu de la Solidaritat puc passejar tots els dies pels seus carrers alhora que ajude a persones que ho necessiten».

Nayara, de 20 anys i resident en Port de Sagunt, va participar durant el mes de juliol en un Training Course sobre Medi Ambient. Per a Nayara, esta experiència va ser única, ja que va tindre l'oportunitat de conviure amb persones de diferents països, però a més enfrontar-se a un nou repte: en un càmping a la meitat de la naturalesa, segons expliquen des del departament. Per a la jove esta experiència li ha permés conéixer a molta gent nova, i a més ha tingut l'oportunitat de fer activitats com visitar una klimahaus o un parc d'escalada.

Nayara assegura: «Mai podré oblidar esta experiència, durant estos deu dies m'he enfrontat a molts reptes i a més he aprés a afrontar dificultats com conviure amb la pluja».

Pujar