elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Departament de Festes i Cultura popular de Sagunt se prepara per a celebrar les Falles 2021

El Departament de Festes i Cultura popular de Sagunt se prepara per a celebrar les Falles 2021
  • En la reunió d'ahir, convocada per la Federació Junta Fallera, es va acordar que el municipi tindrà falles en 2021, i es proposa celebrar-les durant la primera setmana de setembre

El Departament de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt prepara la festivitat de les Falles que, un any més, no s'ha pogut celebrar en les dates habituals a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. Ahir, 18 de maig, durant la reunió de presidents i presidentes de Federació Junta Fallera de Sagunt, es va sotmetre a votació posposar les falles a març de 2022, amb 12 comissions a favor de la proposta i 18 en contra. S'ha acordat que sí que se celebraran falles en 2021, si bé la data de celebració proposada, del 31 d'agost al 5 de setembre, no serà sotmesa a votació fins a la setmana vinent.

Així mateix, falta la normativa reguladora de la festivitat estipulada per la Generalitat Valenciana per a poder dur a terme activitats a la nostra ciutat.

Així ho explica Asun Moll, regidora de Festes i Cultura Popular: «ens alegra la decisió presa. Al departament ja estem preparats per a començar les reunions amb els diferents departaments per a poder dur a terme les ocupacions de via pública i, per descomptat, estem en contacte i a l’espera de la normativa que ens marquen des de Conselleria en l’autorització dels espectacles que es puguen dur a terme i quines activitats a la data de setembre que es puguen fer com ofrenes, mascletades, orquestres, cercaviles…».  

La delegada ha manifestat estar a la disposició de les decisions que es prenguen pel que respecta a estes festes, i que des de l'Ajuntament es col·laborarà amb subvencions directes i nominatives per a cada falla, en funció de l'import del pressupost presentat per a la falla de 2020. També, com a novetat d'enguany, es donarà suport a les falles fent el trasllat dels monuments, des de les naus on els tenen emmagatzemats fins a les ubicacions on es plantaran.

Moll ha volgut afegir que «comencem a treballar i creiem que el col·lectiu faller ha sigut molt responsable, s’han adaptat sempre a la normativa., i el seu comportament va ser exemplar. Per tant jo crec que es mereixen tornar al carrer i demostrar, com han demostrat fins ara, la responsabilitat i l'amor pel sector faller». 

Pujar