elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Darío Moreno marca els principals reptes als quals s'enfronta Sagunt este 2024

Darío Moreno marca els principals reptes als quals s'enfronta Sagunt este 2024
  • En la seua compareixença davant la premsa, l'alcalde ha destacat l'empenyiment industrial, les polítiques d'habitatge i les noves infraestructures educatives i sanitàries que necessita Sagunt

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha comparegut este matí en un esmorzar informal en la premsa per a explicar els principals reptes als quals s'enfronta la ciutat este 2024.

La gigafactoria de bateries elèctriques de Volkswagen, l'ampliació de l'hospital de Sagunt i el centre de salut Port 2, les necessitats educatives, el pròxim centre per a persones majors o la política d'habitatge, són algunes de les prioritats que es marca el govern municipal per a l'any en curs.

Sobre la gigafactoria, Darío Moreno ha explicat que s'estan complint els terminis en un projecte triangular entre Ajuntament, Generalitat Valenciana i Volkswagen, però també del cicle formatiu a través del Campus Battery.

Cal assenyalar que la multinacional alemanya construirà una gigafactoria de bateries elèctriques en el polígon industrial Parc Sagunt II que suposarà una inversió de més de tres mil milions d'euros, més de 3.000 llocs de treballs directes i al voltant de 15.000 indirectes, les ramificacions dels quals “arribaran a Castelló, València, Alacant i Terol”, ha assegurat el primer edil, que ha indicat la dificultat de quantificar l'impacte econòmic per a la ciutat i la regió que suposarà esta inversió.

Més servicis públics i política d'habitatge

Així mateix, l'alcalde de Sagunt ha detallat l'aposta per la política d'habitatge que ja es va iniciar en la passada legislatura per a augmentar el parc d'habitatge en la capital del Camp de Morvedre, per al que ja han cedit dues parcel·les a la Generalitat Valenciana, i també es recolzen en la iniciativa privada per a urbanitzar més habitatges. Per a això, tenen en compte les parcel·les disponibles. 

Segons Darío Moreno, tenen quantificades més de 18.000 els habitatges que es podran urbanitzar, la qual cosa suposaria aconseguir els 100.000 habitants en els pròxims anys, “d'ací la preocupació pels servicis públics i l'habitatge”.

Entre les necessitats de Sagunt, destaca la creació del CEAM per a persones majors en el Port, per al que ja estan en contacte amb la consellera Susana Camarero, amb qui s'estan fent “passos positius”. Però també ha destacat l'alcalde les necessitats educatives com un nou institut i dos nous col·legis. “Sagunt creix a un ritme que nosaltres, com a administracions, hem de donar una resposta adequada”.

També en l'àmbit sanitari, la capital del Camp de Morvedre necessita ampliar l'hospital i el centre de salut Port 2, encara que “estem a l'espera dels terminis”.

Pujar