elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Local Agrari contracta a 65 persones per a labors de neteja forestal i manteniment rural

El Consell Local Agrari contracta a 65 persones per a labors de neteja forestal i manteniment rural
  • Este programa d'ocupació està subvencionat pel SEPE amb 324.000 euros

El Consell Local Agrari contractarà 58 peons i 7 capatassos per a labors de neteja en parcel·les municipals forestals i treballs de reapedaçament en camins rurals. La inversió destinada a este programa d'ocupació ascendix a 406.956 euros, dels quals 324.255 € estan subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i els 82.701 € restants corresponen a l'aportació municipal.

Durant la presentació d'este pla d'ocupació, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha fet referència als dos objectius d'esta iniciativa: «És una oportunitat de treball per a moltes persones que tenen problemes d'inserció laboral i aquesta experiència els permet no romandre inactius. D'altra banda, amb aquest programa cuidem del nostre entorn perquè no hi ha una barrera clara entre l'espai natural i l'agrícola, tot forma part d'una mateixa realitat».

La presidenta del Consell Local Agrari, Ana María Quesada, ha manifestat que la tasca fonamental d'esta iniciativa és el desbrossament de camins per a l'ús agrícola: «La nostra obstinació és retirar els residus fins a un lloc adequat per al seu posterior tractament». El president d'ASCOSA – AVA Sagunt, Pau Campillo, ha expressat la seua satisfacció amb el treball que fa el Consell Local Agrari: «S'estan aconseguint moltes coses que fins ara no es feien de la mateixa manera. S'ha canviat la forma i creiem que s'està millorant moltíssim».

La subvenció concedida pel SEPE serà destinada a sufragar els salaris de les 65 persones ocupades (58 peons i 7 capatassos) i la inversió municipal correspon amb el transport, combustible, equips de protecció, vestuari, maquinària i eines. Les novetats d'enguany són la inclusió de la neteja de parcel·les municipals forestals i de treballs de rebaceho en camins rurals, així com la incorporació d'una persona més de suport al càrrec de l'organització del servei.

Les 65 persones s'organitzaran en sis quadrilles per a esbrossar, dos persones en el camió bolquet per a la recollida de restes vegetals i una quadrilla per a la col·locació de cartells i senyals. L'equip de treball disposarà de 7 furgonetes i un camió de bolquet, així com de 16 desbrossadores, 1 formigonera, 1 compactadora i 1 martell percutor.

Les zones d'especial rellevància per a l'execució dels treballs són el vessant del Castell de Sagunt i del Teatre Romà, la zona de Les Escales, la marjal d'Almenara i la dels Moros, el Grau Vell, la Font de Ribera i els horts urbans.

Este programa d'ocupació està impulsat per la regidoria d'Agricultura, el Consell Local Agrari i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Cal esmentar la col·laboració del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), Acció Ecologista AGRÓ i el departament de Patrimoni Cultural.

Pujar