elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Sagunt denuncia que el PSOE paralitza un any la protecció de la muntanya de Romeu

Compromís per Sagunt denuncia que el PSOE paralitza un any la protecció de la muntanya de Romeu
  • El grup municipal valencianista insta l'Ajuntament de Sagunt a reprendre urgentment la preservació del paratge natural emblemàtic

Compromís denuncia que el PSOE paralitza un any la protecció de la muntanya de Romeu. El grup municipal valencianista insta l'Ajuntament de Sagunt a reprendre urgentment la preservació del paratge natural emblemàtic. Tal i com assenyala Lluís Vicent Alcaide, portaveu local de Compromís: “Lamentem profundament aquesta desídia per part de l'Equip de Govern en la protecció ambiental de Romeu, com també la falta de transparència del PSOE a la corporació ja que en tres ocasions hem sol·licitat informació i, només de manera informal, el regidor de medi ambient, Jorge Vidal, donava a entendre que s'estaven complint els requeriments de la Conselleria de Medi Ambient.”

Respecte a este silenci, el partit nacionalista anunciava a principis d’any que havia instat el seu grup parlamentari a presentar una pregunta parlamentària, dirigida a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori per tal de conéixer en quin punt es troba la tramitació administrativa per a declarar el Paratge Natural Municipal de Romeu. Tal i com explica Alcaide: “Ja hem sigut coneixedors de la resposta donada per Conselleria a la pregunta formulada pel nostre grup. Doncs resulta que acaben per confirmar-se les nostres sospites: l’equip de govern del senyor Darío Moreno no ha mogut un dit pel paratge. Segons es detalla en la resposta proporcionada, en març del 2023 es va remetre requeriment a l’Ajuntament per tal que esmenara les deficiències detectades. Des d’aleshores, la Conselleria continua a l’espera d’una resposta per part del consistori.”

“Es realment decebedora l’actitud d’una força política que es considera progressista, ocultant informació a la ciutadania sobre un tema que té el consens de la majoria del ple de la corporació. Ja declinaren contestar-nos sent socis de govern, i ara es confirma que continuen en la mateixa actitud. En Compromís tenim assumit com un dels pilars fonamentals de la nostra acció de govern la protecció del nostre territori, i en eixe camí continuarem.”, conclou el portaveu local del partit.

Pujar