elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís posa a disposició de la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica la seua recerca de plaques franquistes

  • Lluís Alcaide, secretari local del partit, recorda a l’Equip de Govern el treball fet per Compromís de recerca i localització de vestigis franquistes en les façanes de Sagunt

Compromís per Sagunt posa a disposició de la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica la seua recerca de plaques franquistes. Des de la formació valencianista recorden a l’Equip de Govern el seu treball fet de recerca i localització de vestigis franquistes en les façanes del municipi. En paraules de Lluís Alcaide: “Des de Compromís per Sagunt ens posem a disposició de l’Ajuntament, i en concret del departament de Memòria Històrica i Democràtica, per tal de compartir la recerca feta per nosaltres de plaques franquistes en les façanes de vivendes de Sagunt.”

Tal i com recorda el secretari local de Compromís: “Al juliol del 2021 vam presentar una moció al ple per tal que l’Ajuntament iniciara la retirada de les plaques franquistes de les vivendes de la nostra ciutat. Com véiem que amb el passar dels mesos el procediment no s’iniciava, vam proposar-se iniciar pel nostre compte una recerca amb l’objectiu de crear un inventari que ajudara al consistori alhora de localitzar i identificar les plaques existents”.

Sobre el treball fet per Compromís, Lluís Alcaide convida a realitzar una visita a la pàgina web del partit nacionalista: “A la nostra web, els responsables actuals de fer complir la Llei de Memòria Democràtica a Sagunt, poden consultar el mapa on localitzem les plaques que hem anat trobant pel municipi. Convidem al Govern i a la resta de la ciutadania a visitar el següent enllaç: https://sagunt.compromis.net/plaques-franquistes/”.

“Ens alegrem molt que des de la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de Sagunt s’hagen decidit a iniciar este procediment de retirada de vestigis franquistes de les façanes de vivendes del nostre municipi, en compliment de la Llei de Memòria Democràtica. Sens dubte, és un pas més en la reparació del dany ocasionat per la dictadura de Francisco Franco, i en l’assoliment d’una societat més democràtica i justa”, conclou Alcaide.

Pujar