elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís adverteix que el PP paralitza la inversió de quasi tres milions d’euros per a ampliar el centre de FP Eduard Merello

Compromís adverteix que el PP paralitza la inversió de quasi tres milions d’euros per a ampliar el centre de FP Eduard Merello
  • El grup municipal valencianista a l’Ajuntament de Sagunt s’ha reunit amb els diputats de les Corts valencianes de Compromís per a exigir el pressupost previst en el Pla Edificant per a 2024

MÉS FOTOS
Compromís adverteix que el PP paralitza la inversió de quasi tres milions d’euros per a ampliar el centre de FP Eduard Merello - (foto 2)

Compromís per Sagunt adverteix que el Partit Popular, al capdavant de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, ha paralitzat la inversió de quasi tres milions d’euros per a millorar i ampliar el centre de Formació Professional Eduardo Merello del Port de Sagunt. “El Pla Edificant té una partida de 2.741.860,41 milions d’euros per a 2024 destinada a aquesta infraestructura educativa emblemàtica per al nostre futur i fonamental en la promoció de la formació professional per a la nostra joventut, una xifra també incorporada al pressupost de l’Ajuntament de Sagunt per a l’any pròxim, en conseqüència, diem un no rotund a aquesta retallada directa a l’educació pública, a més, molt vinculada amb el procés de reindustrialització de la nostra ciutat”, argumenta la regidora Maria Josep Picó.

El Pla Edificant per a 2024 preveu una inversió total a Sagunt de 5.858.659,28 euros i la inversió més elevada és la del centre d’Eduardo Merello, seguida de la del CEIP de Vilamar amb 1,9908.462,73 euros. També es destinen partides al CEIP Cervantes (208.336,14); CEIP Montíber (350.000), CEIP Mestre Tarrazona (300.000); i CEIP Baladre (350). “Unes inversions en diverses infraestructures públique que també corren risc amb la decisió del PP i Vox”, afegeix Picó.

“El retall de 2’7 milions per al centre de FP Eduardo Merello suposa el 4,3% de la tisorada que la dreta vol fer a l’educació pública, com una primera actuació del nou govern de dreta i extrema dreta a l’Executiu valencià, ja que es paralitzen de colp 63,5 milions d’euros per a 15 actuacions a 12 municipis. Esta retallada suposa el 15, 78% del total d'inversions del pressupost de l'Ajuntament de Sagunt per al pròxim any i un 46,8% del pressupost del Pla Edificant per a la nostra ciutat el 2024.”, explica la regidora de Compromís per Sagunt qui, ahir, juntament amb el portaveu a Sagunt, Pepe Gil, es va reunir amb el síndic, Joan Baldoví, i els diputats a les Corts Valencianes Gerard Fullana, Vicent Marzà i Jesús Pla.

Compromís dona suport a la iniciativa ‘Salvem escoles’

Compromís per Sagunt es suma a la iniciativa Salvem escoles. Es tracta d’una radiografia de les millores i construccions d’escoles i instituts que el Botànic va planificar per al període 2024-2027 i que ara, des de la Conselleria d’Educació, es posa en risc. Són canvis que el PP vol impulsar mitjançant la normativa que regeix la delegació d’accions als ajuntaments amb el pla Edificant (Decret llei 5/2017) i la retallada de pressupost en infraestructures educatives per a 2024.

Declaració de lesivitat contra el Pla Edificant

A principis de novembre, des del departament del conseller d’Educació del PP ja es va signar  una “declaració de lesivitat” de varies delegacions del pla Edificant. És un avís a 12 ajuntaments que tenen delegades 15 actuacions i amb fons econòmics adjudicats per a emprendre les tramitacions.

La Conselleria de Jose Antonio Rovira ha iniciat el procediment per anul·lar esta tramitació d’obres “posant com a excusa que es van fer efectives quan el govern del Botànic estava en funcions. La realitat és ben distinta, per algun costat han de començar a eliminar la construcció d’obres d’Edificant i han començat per les últimes delegacions”, ha valorat el diputat Gerard Fullana. 

El total econòmic d’estes 15 actuacions concretes és de 63,5 milions d’euros i els afectats directes, si no es paralitza la decisió, són els veïns i veïnes de Benicarló, Betxí, Borriol, Albalat dels Sorells, Burjassot, Casinos, Mislata, Quartell, Sagunt, Senyera, Petrer i Villena. En alguns casos volen paralitzar la nova construcció d’escoles i instituts que estan en mal estat; també la construcció de centres que no existien i que són necessaris per planificació educativa; i en altres casos es tracta d’ampliacions i millores importants com la redefinició de patis escolars o la instal·lació de sistemes d’eficiència energètica.  

Pujar