elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El comerç de Sagunt va celebrar el III Congrés de Comerç Local de la Unió Gremial

El comerç de Sagunt va celebrar el III Congrés de Comerç Local de la Unió Gremial
  • L'acte es va dur a terme el diumenge 12 de novembre a la Casa de Cultura Capellà Pallarés

MÉS FOTOS
El comerç de Sagunt va celebrar el III Congrés de Comerç Local de la Unió Gremial - (foto 2)
El comerç de Sagunt va celebrar el III Congrés de Comerç Local de la Unió Gremial - (foto 3)
El comerç de Sagunt va celebrar el III Congrés de Comerç Local de la Unió Gremial - (foto 4)

El diumenge 12 de novembre es va dur a terme el III Congrés de Comerç Local de la Unió Gremial. L'acte es va desenvolupar a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt i va comptar amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i de FACOSA. En l'esdeveniment van participar l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Comerç i Mercats, Natalia Antonino; i van assistir representants de les diverses associacions de comerciants.

«En este congrés s'ha parlat de tres estratègies clau per al comerç local: l'adaptació i reinvenció dels comerços en l'actualitat, la importància de la comunicació i la formació i les eines que tenim al nostre abast amb la intenció de present i futur», assenyala Natalia Antonino.

A més, Antonino ressalta que des de les administracions cal comprometre's per a realitzar les accions necessàries amb la finalitat de mantindre el comerç local, així com fomentar la participació i comunicació d'accions a la ciutat. «Una ciutat sense comerç és una ciutat morta i tots i totes hem de lluitar per a mantindre-la viva», ha declarat la regidora de Comerç i Mercats.

Amb relació al congrés i en el dia a dia del comerç local, la regidora delegada de Comerç i Mercats anima als i les comerciants a que treballen per millorar: «És molt recomanable i fins i tot necessari participar, col·laborar i invertir en temps, en eines que actualitzen, en comunicació, en campanyes juntament amb les associacions».

La jornada va començar al matí, amb una xarrada sobre intel·ligència artificial i la seua utilitat en el xicotet comerç i en l'àmbit empresarial. Després, es van impartir altres xarrades sobre com les xarxes socials poden ser un aliat per a fer créixer el negoci local i sobre la diferenciació com a clau de l'èxit del xicotet comerç.

A la vesprada, es van dur a terme una sèrie de tallers pràctics sobre certificat digital i ciberseguretat: amenaces, mesures de protecció i aspectes legals. Així mateix, va haver-hi jocs i activitats d'oci fins a la fi de l'esdeveniment.

Pujar