30 de setembre de 2020 30/9/20

Comença el cicle de cinema dedicat a Audrey Hepburn amb la projecció de ‘Charada’

Comença el cicle de cinema dedicat a Audrey Hepburn amb la projecció de ‘Charada’ - (foto 1)
  • El Centre Cultural Mario Monreal acollirà este homenatge amb diverses projeccions de pel·lícules protagonitzades per l'actriu belga que començaran diumenge, 12 de gener, a les 19 hores

La programació trimestral de Cultura comença esta setmana amb diverses activitats, entre les quals es troba el cicle Diumenges de Cine dedicat, en esta ocasió, a l'actriu belga Audrey Hepburn. El Centre Cultural Mario Monreal acollirà este cicle homenatge en què es projectaran pel·lícules de la guanyadora de l'Oscar, i que començarà el 12 de gener amb la cinta Charada, en castellà, (Charade, els EUA, 1963) del director Stanley Donen. La projecció començarà a les 19 hores i l'entrada serà gratuïta.

Protagonitzada per Hepburn i pel britànic Cary Grant, la comèdia d'intriga Charada conta la història entre Reggie Lampert (Hepburn) i un encantador desconegut anomenat Peter Joshua (Grant) després de conéixer-se en l'estació d'esquí de Mageve on passaven unes vacances. Però quan Reggie viatja a París amb la intenció de demanar el divorci al seu marit, descobrix que este ha sigut assassinat i el seu apartament està buit. Aleshores l'ambaixada americana l'informa que el seu marit i altres còmplices havien robat un quart de milió de dòlars al govern dels Estats Units i, a partir d'eixe moment, comença l'aventura de la xica per convéncer als qui creuen que ella té els diners, però que no té res a vore. Peter s'unix a esta odissea i ajuda la vídua, però a mesura que els cadàvers van apareixent, per a Reggie és cada vegada més difícil saber en qui pot confiar.

Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy i Ned Glass completen el repartiment d'esta pel·lícula que va estar nominada a l'Oscar per Millor Cançó d'Henry Mancini i als Globus d'Or pels dos protagonistes i que va aconseguir emportar-se el Bafta a Millor Actriu de l'Any pel treball de Hepburn encarnant la vídua Reggie Lampert. A més, el guionista Peter Stone va rebre el premi Edgar de l'Associació d'Escriptors de Misteri dels Estats Units al Millor Guió Adaptat, ja que la pel·lícula es basa en un guió d’Stone i Marc Behm anomenat The unsuspecting wife around Hollywood i de la seua transformació en la novel·la Charade, que va ser publicada com a llibre i també per lliuraments en la revista femenina Redbook.

Pujar