elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CIPFP La Laboral Sagunt acull la 1a Jornada sobre Orientació Professional

El CIPFP La Laboral Sagunt acull la 1a Jornada sobre Orientació Professional
  • Durant este esdeveniment s'han desenvolupat dos conferències i dos tallers sobre diferents aspectes de l'orientació acadèmica i professional

MÉS FOTOS
El CIPFP La Laboral Sagunt acull la 1a Jornada sobre Orientació Professional - (foto 2)

La 1ª Jornada sobre Orientació Professional ha tingut lloc este matí en el CIPFP La Laboral Sagunt amb dos conferències i dos tallers en els quals s'ha aprofundit sobre diversos aspectes relacionats amb l'orientació acadèmica i professional. L'esdeveniment ha començat sobre les 9 hores en la sala d'actes amb les intervencions del regidor d'Educació, Raúl Palmero, i de la directora del CIPFP, Gemma Pérez.

L'edil d'Educació ha destacat que la formació professional és una educació de qualitat: «Moltes vegades tenim el concepte equivocat que els alumnes que trauen bones notes han d'anar al batxiller i l'alumnat que no té recorregut acadèmic ha d'acabar en l'FP. Este pensament és una barbaritat perquè ara mateix la formació professional és un referent».

Raúl Palmero també ha afirmat que Sagunt «és una ciutat capdavantera» pel que fa a l’FP: «És l'únic municipi de la Comunitat Valenciana que compta amb dos Centres Integrats Públics de Formació Professional, així com amb altres centres que també disposen d'unes certes especialitats formatives». Finalment, el regidor de l'Ajuntament de Sagunt ha incidit que la formació professional no té gènere: «No hi ha cicles formatius orientats per a xics i altres branques d'esta mena d'educació enfocades per a xiques, els cicles formatius són per als qui els vulguen estudiar. És molt important que anem avançant i conscienciant sobre este tema.»

Per la seua banda, la directora del CIPFP La Laboral Sagunt, Gemma Pérez, ha manifestat que «és el moment dolç» de la formació professional i de l'orientació: «Ja era hora que fórem conscients de la importància que té l'orientació en la vida docent». La directora del CIPFP La Laboral Sagunt també ha explicat que el departament d'orientació del centre que dirigix ha traçat quatre eixos d'actuació: «La transició des dels col·legis, l'orientació acadèmica, l'orientació professional i, finalment, la intel·ligència i el benestar emocional».

A continuació, Josep Pons ha impartit una conferència sobre l'orientació professional basada en el model Govet que ha durat al voltant de 60 minuts. Així mateix, Juanjo Juárez ha iniciat una ponència davall el títol ‘Una orientació primerenca’, integrada i de qualitat: El model Xcelence. Després, la 1a Jornada sobre Orientació Professional ha continuat amb ‘Coneix-te i millora’ i ‘Hackea la teua productivitat amb Kanban’, dos tallers impartits per José Contreras. Finalment, l'esdeveniment ha sigut clausurat pel regidor d'Educació, Raúl Palmero, i la directora del CIPFP La Laboral Sagunt, Gemma Pérez.

Pujar