elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cicle ‘La Guerra del Francés’ acaba amb la seua tercera conferència i una visita al castell

El cicle ‘La Guerra del Francés’ acaba amb la seua tercera conferència i una visita al castell
  • La tercera i última conferència serà el dimecres 28 de febrer a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal. La visita guiada al castell es durà a terme el dissabte 2 de març a partir de les 10 hores

El cicle de conferències sobre la Guerra del Francés acaba este dimecres 28 de febrer. Al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, a partir de les 19 hores es desenvoluparà una conferència en castellà anomenada Sagunto, la guerra por Valencia, a càrrec de José Luis Arcón Domínguez. En la mateixa s'abordarà el paper que va tindre Sagunt en la guerra per València. A més, per a tancar el cicle es durà a terme una visita guiada al castell el dissabte 2 de març a partir de les 10 hores. Totes dos activitats estan incloses en la programació hivernal de cultura de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

La visita guiada al castell de Sagunt serà a càrrec de Manuel Civera i Francisco Herráiz. El recorregut passarà pel cementeri dels francesos, les casernes, l'hospital, les presons, les bateries d'artilleria, el forn, el lloc de comandament, el baluard i la bateria de Sant Ferran. Per això, es recomana vestir amb calçat còmode per a fer el recorregut.

La guerra de la independència i el seu entorn històric i social han protagonitzat este cicle de conferències organitzades pel Centre Arqueològic Saguntí en col·laboració amb el departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt que conclou esta setmana. A través d'estes conferències s'ha aprofundit en els diferents episodis significatius d'esta guerra en la qual Sagunt i els seus veïns van prendre part.

Pujar