elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Deu castells de focs artificials van il·luminar el municipi el passat 19 de març com a gest de suport al sector faller

Deu castells de focs artificials van il·luminar el municipi el passat 19 de març com a gest de suport al sector faller
  • En l'activitat han participat 30 fallers voluntaris amb la titulació CRE i 10 companys de la Corporació

MÉS FOTOS
Deu castells de focs artificials van il·luminar el municipi el passat 19 de març com a gest de suport al sector faller - (foto 2)

El passat 19 de març a les 22.00 hores, l'Ajuntament en col·laboració amb la Federació Junta Fallera de Sagunt, va fer possible el tret d'un castell de focs artificials des de deu punts diferents del municipi, com un gest de suport i esperança per al sector faller. L'activitat ha consistit a repartir quatre persones en deu punts de la ciutat entre els diferents terrats dels edificis municipals, en els quals s'ha disparat 3,7 kg de pólvora en cada localització.

El repartiment de llocs es va fer amb la intenció d'evitar l'acumulació de gent, ja que l'acte s'havia de preparar abans de les 22.00 hores de la nit. Així mateix, en l'activitat han participat trenta fallers voluntaris amb la titulació del CRE (Consumidor Reconegut com a Expert) i deu companys de la Corporació (assessors, regidors, alcalde i algun funcionari amb una autorització emesa des d'Alcaldia).

D'altra banda, esta era l'activitat sorpresa anunciada el passat dia 15 de març en la roda de premsa. «No hem volgut anunciar l'activitat programada des de fa més de 15 dies pel Departament de Festes, on un bon equip ha treballat amb molt d'afecte perquè tot isquera bé, amb la finalitat d'evitar l'acumulació de persones en els terrats, ja que avançada la publicitat, l'acte podria haver-se suspés com ha passat en altres localitats», ha explicat la regidora de Festes, Asun moll.

Així mateix, Asun Moll ha afegit que esta activitat s'havia promocionat «a través d'anuncis subliminals de premsa i ràdio amb el cartell de Falles: llum i soroll», però en cap moment es va confirmar a causa de la normativa vigent, ja que esta podria canviar segons la situació sanitària.

A més, la regidora de Festes ha indicat que «el pirotècnic ha facilitat el treball, deixant el programació dels trets molt ben estructurats». «Volem agrair a la Policia i al personal de la casa que ha participat i ajudat en les activitats, així com al comportament que ha mostrat el sector faller, ja que eren coneixedors d'esta activitat i la seua complicitat s'ha dut a terme complint la normativa. També volem demanar disculpes si algú no s'ha assabentat com toca però era molt important evitar l'acumulació de la gent. A més, desitgem i esperem tindre prompte al carrer els monuments, cercaviles, bandes de música i pólvora», ha afegit.

Pujar