29 de setembre de 2020 29/9/20

Més de 200 atletes es donen cita en el I Trofeu Nacional d’Atletisme Ciutat de Sagunt

Més de 200 atletes es donen cita en el I Trofeu Nacional d’Atletisme Ciutat de Sagunt - (foto 1)
  • El campionat, organitzat per la delegació d’Esports, forma part del calendari de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i es va celebrar en la renovada pista Emilio Villagrasa

MÉS FOTOS
Més de 200 atletes es donen cita en el I Trofeu Nacional d’Atletisme Ciutat de Sagunt - (foto 2)

La renovada pista d’atletisme del Poliesportiu Municipal (internuclis) va ser l’escenari del I Trofeu Nacional d’Atletisme Ciutat de Sagunt VIII Memorial Emilio Villagrasa que ha organitzat la delegació d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt. El campionat, que va tindre lloc dijous 1 d’agost, va reunir més de 200 esportistes d’elit que competiren en les diferents proves com ara salt de llargària, pes, triple salt o carreres des de 100 fins a 5.000 metres.

Esta competició forma part del calendari de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, que també ha format part de l’organització de l’esdeveniment juntament amb l’Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar la participació en el campionat dels atletes locals Laura Méndez i Abderrahman El Khayami del club Platges de Castelló, concretament en 5.000 m.l. i en 1.500 m.l. respectivament. Méndez va quedar tercera en la seua prova amb una marca de 4:21.51. El Khayami amb una marca de 3:45.34 va quedar en quarta posició. Altres atletes locals que hi van participar varen ser Celia Aguza, María López, Álvaro Martínez o la juvenil Ainhoa Martín qui va rebaixar la marca en més de 10’’ en la prova de 1.500 m.l. deixant-la en 4:56.25.

De l'àmbit nacional, hi participaren Toni Abadía, atleta olímpic i campió d'Europa a Lilla (França) en 2017, i que va guanyar amb una marca de 13:41.02, o Úrsula Ruiz, atleta olímpica i que ostenta el rècord d'Espanya de llançament de pes. D’altres d’àmbit internacionals destaquen Inma Efimova, en 100 m.l., i Younes Chattoui en la prova de 400 m.l.

L’atleta etíop Tsige Gebresalama va convertir-se en la guanyadora absoluta del trofeu en fer un marca de 15:12.96 i 1.138 punts en la prova de 5.000 m.l. femenina i l’indi Arpinder Sing en fer el millor registre amb 16’50 metres i 1.111 punts en la prova de triple salt.

El regidor d’Esports, Javier Raro, va manifestar que este trofeu “de màxim nivell va en la línia dels esdeveniments que des de la delegació hem organitzat enguany, com són el Campionat d’Espanya de Milla Urbana i el d’Atletisme a l’Aire Lliure, i els complementa”. El delegat es va felicitar per la bona acollida del campionat tant per part de qui ha participat competint com de públic i per això “per a la delegació d’Esports vore una instal·lació esportiva tan plena és una satisfacció perquè, a més, en esta època estem atraient turisme”.

Per altra banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que vore tan plenes d’esportistes d’alt nivell i d’aficionats estes instal·lacions, “era el que volíem quan inaugurarem la pista i així atraure grans esdeveniments esportius que posaren Sagunt en el mapa de l’esport en l’àmbit nacional”. Moreno ha destacat la celebració d’este trofeu com una un aspecte positiu per a la ciutat i que, per tant, “volem continuar fent-ho i buscar diferents esdeveniments per donar la major vida possible a la pista, perquè realment ens creiem que l’esport és un eix vertebrador de la ciutat pel que hem de seguir apostant”.

Pujar