elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alternatura finalitza l’eixida al pic de La Costera d’Eslida

Alternatura finalitza l’eixida al pic de La Costera d’Eslida
  • El nivell de dificultat d'esta ruta circular, que era de 16 quilòmetres i un temps aproximat de sis hores, era moderat

Els participants d’Alternatura van realitzar este dissabte la primera ruta del bloc de tres rutes que formen el repte de les crestes o cordals de l'Espadà. Esta ruta ha consistit en ascendir des de la població d'Eslida al pic de La Costera i després els participants han recorregut el cordal fins a arribar a l’Alt de l’Aljub i des d'allí s’ha tornat al municipi d'Eslida.

L'hora d'eixida de la ruta va ser a les 7.30 hores des del poliesportiu José Veral i a les 7.45 hores en la parada d'autobús enfront de Renfe Sagunt. El nivell de dificultat d'esta ruta circular, que era de 16 quilòmetres i un temps aproximat de sis hores, era moderat, tenint un desnivell positiu de 1200 metres i un desnivell negatiu de 1200 metres. Així mateix, l'altitud màxima era de 939 metres i una altitud mínima de 326 metres.

Esta ruta tenia un total de 30 places disponibles i era apta per a persones que estan realitzant eixides de muntanya d'un cert nivell, expliquen des d’Alternatura.

En la serra d'Espadà es poden trobar fonts, barrancs i frondosos boscos de sureres, entre altres. Així mateix, el Parc Natural de la serra d'Espadà compta amb un centre d'interpretació on es pot conéixer la flora i fauna que embolica el paratge.

Alternatura és un programa d'activitats a l'aire lliure promogut pel departament d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt. Esta iniciativa porta més d'una dècada oferint a la ciutadania una programació estable d'excursions en la naturalesa amb predomini del senderisme. A través de les activitats que programa, Alternatura pretén donar a conéixer les muntanyes i la cultura de la Comunitat Valenciana, principalment.

Pujar