elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El alimento que nos une, una mostra del paper de les dones rurals en la sostenibilitat socioecològica del Marroc

El alimento que nos une, una mostra del paper de les dones rurals en la sostenibilitat socioecològica del Marroc
  • L'exposició, que estarà oberta al públic fins al 28 de març, presenta el treball del fotògraf Pablo Santana

MÉS FOTOS
El alimento que nos une, una mostra del paper de les dones rurals en la sostenibilitat socioecològica del Marroc - (foto 2)
El alimento que nos une, una mostra del paper de les dones rurals en la sostenibilitat socioecològica del Marroc - (foto 3)

L'exposició fotogràfica El alimento que nos une s'inaugura esta vesprada, 4 de març, a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal (C/ Roma, 9, Sagunt) i busca visibilitzar el paper de les dones rurals en la sostenibilitat socioecològica de les comunitats del Rif, així com reflexionar sobre els desafiaments que enfronten a causa de l'erosió, l'escassetat de pluja, l'èxode rural i la migració.

Esta mostra està organitzada per la regidoria d'Igualtat, pel Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI) i la seua entitat sòcia al Marroc, Forum de Femmes au Rif (AFFA Rif), en col·laboració amb la regidoria de Cooperació Internacional al Desenvolupament de l'Ajuntament de Sagunt. Este esdeveniment forma part de les activitats programades per a commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

L'exposició, que estarà oberta al públic fins al 28 de març, presenta el treball del fotògraf Pablo Santana que, a través de les seues imatges, narra la vida rural a la província d'Alhucemas, el Marroc. Les fotografies destaquen els sistemes de regadiu tradicionals, el paper crucial de les dones rurals en les seues comunitats i la importància de les emprenedories i cooperatives femenines per a l'economia local.

La jornada inaugural comptarà amb la presència de la regidora de Cooperació Internacional al Desenvolupament, María Rubio Marcos, i el director de CERAI, Jorge Cavero Redondo, qui realitzarà una visita guiada per a les persones assistents.

Al Marroc, la situació de vulnerabilitat dels drets de les dones s'accentua en les comunes rurals, en les quals les desigualtats es veuen afectades per altres variables que intersvenen com la cultura, la classe social, el nivell de formació, i que, en el seu conjunt, frenen el desenvolupament socioeconòmic de les dones rurals, expliquen des de l'organització. Des de l'any 2007, les organitzacions CERAI i AFFA Rif, al costat dels i les habitants de les comunes rurals d'Alhucemas, han desenvolupat un procés de promoció de l'equitat entre hòmens i dones, perquè la dona rural participe de manera plena i efectiva en la seua comunitat i es valore el seu rol reproductor.

30 anys de CERAI: celebrant tres dècades de compromís amb l'agroecologia i la sobirania alimentària

Enguany, el Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI) es troba immers en la celebració del seu 30 aniversari. Des de 1994, l'organització que va nàixer a València treballa en el foment de la transició agroecològica i millora dels mitjans de vida en comunitats rurals de diverses parts del món. Al llarg d'estos anys, CERAI ha estat en l'avantguarda de la promoció d'una alimentació justa i sostenible a través de 500 iniciatives en 30 països del Mediterrani, Àfrica, Llatinoamèrica i Espanya, expliquen des de l'entitat.

Pujar