Castellano

Unes Festes Majors per a tot Rocafort

Unes Festes Majors per a tot Rocafort
  MÉS FOTOS
  Unes Festes Majors per a tot Rocafort - (foto 2)
  Unes Festes Majors per a tot Rocafort - (foto 3)
  Unes Festes Majors per a tot Rocafort - (foto 4)

  Les Festes Majors de Rocafort, del 17 al 29 d'agost, van acabar aquest dimecres amb el tradicional Dia del Gos, quan els veïns es van reunir per a rememorar els passats dies. Les celebracions d'enguany s'han caracteritzat per la bona convivència i la gran participació de les associacions festives, clavaries i de la resta de veïnes i veïns de Rocafort, que han organitzat i gaudit d'aquests dies grans. Unes Festes Majors pensades per a totes i tots, amb activitats familiars i infantils, Nit de Paelles, Carnestoltes, Moros i Cristians, música en directe, revetles i orquestres, Duta, Cordà, mascletà... Una oportunitat per a disfrutar del color i l'alegria en els carrers de Rocafort durant l'estiu.

  El programa va començar el divendres 17 amb el pregó de Juan Martínez Blat, president de l'associació de Jubilats de Rocafort, en un acte presentat pel còmic Enric Company. L'endemà va ser el moment de la Nit de Paelles, que va tornar a ser una de les nits més especials en la plaça d'Espanya.

  La festa de les famílies

  El diumenge 18 va ser un dels dies per als xiquets amb les activitats organitzades per la Clavaria Sant Agustín, formada pels més joves de Rocafort. Els xavals i les seues famílies s'han implicat especialment en aquesta edició amb un programa que fomenta l'afició dels xicotets per les Festes. El Carnestoltes infantil del dimarts 21 va ser un altre gran moment en el qual les famílies van prendre els carrers i els van omplir de color i alegria, així com la Balconada del dijous 23, quan els clavaris de Sant Agustín van tirar regals des d'una balconada del carrer Bonavista.

  Èxit dels actes principals

  La nit del 23 va ser un dels esdeveniments estel·lars, el Carnestoltes, presentat per les drags Margot i Chantal. La imaginació i el bon ambient de convivència confirmen que el Carnestoltes de Rocafort va ser un altre any més una experiència especial.

  L'espectacularitat dels Moros i Cristians del passat dissabte, l'emocionant Duta de Santa Bàrbara de diumenge i la mascletà i el Castell de Focs de dimarts, van ser uns altres dels actes principals d'aquests dies que van ser el colofó de les Festes Majors.

  "Han sigut unes celebracions amb gran ambient, familiars i de convivència. Hi ha hagut gran participació en els actes principals, com la Nit de Paelles, Carnestoltes i els Moros i Cristians, però també han agradat les novetats d'enguany com el Correbars o la nit de Playback dels Jubilats", apunta la regidora de Cultura i Festes, Julia Cañizares.

  Cañizares explica que al novembre hi haurà una reunió de la Comissió de Festes per a valorar l'edició d'enguany i començar a treballar en les Festes de 2019.

  Un carrer de premi

  Enguany s'ha reconegut la labor de les veïnes i veïns del carrer Testamentaria, que han guanyat el premi de façanes i balconades 2018. Han treballat en la decoració des de setembre, realitzada amb material reciclat reutilitzant borses de plàstic. Aquests dies de Festes han gaudit del seu carrer sopant junts a la fresca. Han fabricat prop de 800 rosasses i han utilitzat 4000 borses de plàstic per fer que Rocafort siga un poble encara més bonic durant aquests dies.

  Punts Violeta

  Durant dos de les nits de més afluència de públic, Paelles i Carnestoltes, l'Ajuntament, a través de la regidoria d'Igualtat, va instal·lar "punts violeta" en els quals dones i homes voluntaris van informar i van prevenir contra les agressions sexuals. En les carpes informatives es van col·locar cartells amb el lema "Tinguem la festa en pau" per a aconseguir unes festes segures per a totes les dones, un espai de diversió i llibertat.

  Pujar