Castellano

'Tardor per l'Horta' promociona i defensa el patrimoni natural de Rocafort

'Tardor per l'Horta' promociona i defensa el patrimoni natural de Rocafort
  MÉS FOTOS
  'Tardor per l'Horta' promociona i defensa el patrimoni natural de Rocafort - (foto 2)
  'Tardor per l'Horta' promociona i defensa el patrimoni natural de Rocafort - (foto 3)

  L'Ajuntament de Rocafort presenta la primera edició del programa d'activitats 'Tardor per l'Horta', que naix amb l'objectiu de promoure la importància i la defensa del nostre patrimoni natural més immediat, l'horta.

  Hui, a les 18 hores a la Casa de Cultura, és la primera cita amb la presentació de l'Observatori Ciutadà de l'Horta, una iniciativa municipal en col·laboració amb l'associació Per l'Horta que crida a la participació ciutadana per conèixer l'estat real de l'horta de Rocafort i radiografiar-la.

  El projecte planteja diferents passejos els dissabtes 10, 17 i 24 de novembre i dues vesprades formatives els dilluns 12 i 19 de novembre, que permetran observar el territori agrícola de Rocafort per conèixer millor les seues característiques, identificant els elements que conformen el paisatge i cartografiant el territori de manera col·lectiva per conèixer el seu estat, les seues possibilitats i així tenir la informació per a defensar-lo millor amb una base de dades digital. La intenció és processar aquesta informació per a ajudar a dissenyar polítiques públiques que tinguen en compte la importància de l'horta en el desenvolupament social, ambiental, econòmic i urbanístic de Rocafort. L'1 de desembre es presentaran les conclusions de l'Observatori.

  "L'horta representa per a Rocafort un element insubstituïble, d'un valor incalculable com a pulmó d'oxigen, com a font d'aliments de primera categoria i salut, d'entorn amable per a la convivència veïnal. Per açò és necessari incorporar la veu i la sensibilitat de la població. Totes les activitats de 'Tardor per l'Horta' tenen a les persones com a protagonistes", explica el regidor d'Urbanisme i Medi ambient, Eduard Comeig.

  El programa continua este divendres, a les 19 hores al Nou Espai, amb una trobada entre representants municipals de Rocafort, Burjassot, Godella i Massarrojos, a més d'associacions ciutadanes, per a analitzar la situació un any després de l'acord per a solucionar la gestió d'aigües pluvials d'una manera sostenible. La reunió té un esperit positiu i constructiu, de millorar les intervencions sobre el territori i fonamentar-les en l'acord dels afectats.

  Per la seua banda, l'11 de novembre, hi haurà un passeig per a netejar el barranc dels Frares i un esmorzar popular als paellers.

  El 2 de desembre hi haurà una activitat que uneix la participació ciutadana, la cultura musical i les explicacions acadèmiques del paisatge de l'horta: 'Mirem i escoltem l'horta' començarà amb la visió panoràmica que permet la terrassa de Casa de Cultura, farà parades en el jardí de Casa de Cultura, Villa Amparo i els horts municipals.

  Finalment, el divendres 14 de desembre al Nou Espai serà la constitució oficial del Consell Agrari Municipal de Rocafort, un espai necessari per a escoltar les necessitats dels pagesos i d'intercanviar expectatives entre els productors i els consumidors locals.

  Pujar