Castellano

Rocafort, Vila de Cultura, obri Villa Amparo els diumenges

Rocafort, Vila de Cultura, obri Villa Amparo els diumenges
  MÉS FOTOS
  Rocafort, Vila de Cultura, obri Villa Amparo els diumenges - (foto 2)
  Rocafort, Vila de Cultura, obri Villa Amparo els diumenges - (foto 3)

  Rocafort continua impulsant el seu programa de 'Vila de Cultura'. Demà, dissabte, la localitat acull la reunió dels jurats per decidir els Premis de la Crítica Literària Valenciana, que guardona les millors obres d'autors valencians publicades durant 2018, i, diumenge, a partir de les 12 hores, l'Ajuntament obri de nou al públic les portes de Villa Amparo amb un concert de guitarra espanyola i una lectura de poemes.

  En aquest sentit, la regidoria de Cultura programa per als diumenges de primavera concerts i presentacions de llibres als jardins de Villa Amparo perquè els veïns gaudisquen ja d'aquest patrimoni públic. “És un lloc privilegiat on realitzar activitats i el volem aprofitar. La idea és que siga un lloc de trobada i de convivència més per als veïns”, explica la regidora de Cultura, Julia Cañizares.

  D'aquesta manera, les persones que acudisquen a Villa Amparo, a més de passejar pel jardí, podran consultar l'exposició “Villa Amparo: Casa de Poetes”, sobre les possibilitats futures d'aquest espai i del projecte cultural que acollirà. La intenció és oferir alternatives d'oci per als diumenges de primavera amb concerts que conviden a visitar aquest patrimoni de Rocafort perquè comence a integrar-se en la vida quotidiana del poble.

  Els pròxims diumenges 31 de març i 14 d'abril, Villa Amparo tornarà a obrir les seues portes amb sengles concerts; i, el 5 de maig, tindrà lloc la presentació d'un còmic sobre Antonio Machado acompanyada de música.

  L'Ajuntament també ha obert la possibilitat de sol·licitar visites guiades gratuïtes per a grups els diumenges a les 11h, que recorreran l'Itinerari Machado (preparat per la regidoria de Cultura amb l'assessorament del Consell Machadià de Rocafort). Per a participar d'aquesta nova oferta cultural, cal enviar un missatge al correu atencionciudadana@rocafort.es

  Premis de la Crítica

  Rocafort, que és des de l'any passat seu permanent dels Premis de la Crítica Literària Valenciana, acull demà a la Casa de Cultura la reunió dels jurats per a decidir els autors guardonats en aquesta XXXVIII edició.

  Santiago Posteguillo, Jaime Siles, Lola Blasco o Ángel Luis Prieto de Paula, entre d'altres, estan entre els principals candidats d'aquest certamen que reconeix les millors obres d'autors valencians en les categories de narrativa, assaig i crítica, poesia i literatura dramàtica, segons l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE).

   

  Pujar