Castellano

Rocafort verd i participatiu en el Dia de l'Arbre

Rocafort verd i participatiu en el Dia de l'Arbre
  MÉS FOTOS
  Rocafort verd i participatiu en el Dia de l'Arbre - (foto 2)
  Rocafort verd i participatiu en el Dia de l'Arbre - (foto 3)

  L'Ajuntament de Rocafort organitza aquests dies diferents activitats per a tots els públics amb motiu de la commemoració del Dia de l'Arbre del pròxim 31 de gener. L'objectiu és conscienciar les famílies sobre la nostra responsabilitat amb l'entorn i promoure la riquesa natural de Rocafort, així com fomentar una convivència amable, respectuosa i participativa amb el medi ambient.

  Les activitats, pensades per a totes les edats, comencen dissabte amb una excursió pel paratge natural de la Bonaigua. El passeig, que començarà a les 10.45 hores, estarà guiat per experts al medi ambient que informaran els participants de la història i de les particularitats botàniques de l'espai, amb especial atenció a les espècies més representatives del lloc i les seues singularitats.

  La regidoria de Medi ambient està treballant durant els últims mesos per protegir i revaloritzar el parc, fer-lo més transitable i atractiu perquè els veïns puguen gaudir d'aquest espai amb un significatiu valor cultural i ambiental. La Diputació de València va aprovar recentment un projecte de l'Ajuntament per a rehabilitar la zona que està a l'espera de realitzar-se pròximament. El regidor de Medi ambient, Eduard Comeig, afirma que els esforços municipals pretenen "valorar i activar la Bonaigua com a lloc d'oci i naturalesa, part fonamental del cinturó verd del poble".

  Rocafort va sol·licitar a l'estiu a la Generalitat que reconega la Bonaigua com a Paratge Natural Municipal (PNM), la qual cosa ajudaria a protegir encara més la zona.

  Per la seua banda, diumenge, a les 12 hores, tindrà lloc a la Casa de Cultura la presentació del BIM especial 'Poble de l'Horta', una revista monogràfica publicada recentment per l'Ajuntament que compta amb la participació de veïns i llauradors que expliquen en primera persona la seua experiència i la seua relació amb l'horta, així com d'experts en gestió de l'aigua, en urbanisme sostenible i en desenvolupament agrícola. La iniciativa va sorgir arran del debat viscut els últims mesos pel projecte de la Generalitat de construcció d'un gran canal en obert per l'horta de Rocafort, des de Godella fins a Massarrojos, que convida a reflexionar sobre altres models de gestió del medi ambient.

  La cita comptarà amb persones que han col·laborat en la publicació. A continuació, serà l'acte de clausura de l'exposició de fotografies sobre l'horta en la qual han participat nombrosos veïns.

  Consciència natural en els més joves

  Els més joves de Rocafort són una part fonamental de tots els actes de conscienciació mediambiental per promoure en ells hàbits respectuosos i d'implicació. El dilluns al matí, els alumnes d'infantil del CEIP Sant Sebastià participaran en la plantació d'un dels avets que en les passades festes decorava els carrers de Rocafort. A continuació, realitzaran un taller botànic de llavors.

  Per la seua banda, dimecres, els alumnes de Primària faran plantació d'arbres i participaran en tallers sobre la qüestió.

  Finalment, dimarts, en la Escoleta Infantil Municipal, també es plantaran dos exemplars dels avets que han decorat Rocafort per Nadal i es realitzaran tallers adaptats per als més xicotets. "L'actuació mediambiental necessita ser transversal i implicar a tota la població, sobretot els més xicotets", apunta Comeig.

  Pujar