Castellano

Rocafort reconeix la contribució de les seues 'Dones que fan poble'

Rocafort reconeix la contribució de les seues 'Dones que fan poble'
  MÉS FOTOS
  Rocafort reconeix la contribució de les seues 'Dones que fan poble' - (foto 2)

  Rocafort commemora aquests dies el Dia Internacional de les Dones del pròxim 8 de març amb diferents activitats per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'un nou model social més just, democràtic i igualitari.

  Sota el lema 'Dones que fan poble', la regidoria d'Igualtat coordina el programa que en aquesta edició reconeix la contribució de diferents dones de Rocafort en camps com la ciència, l'agricultura, l'associacionisme, la música i l'art, la política, l'educació, el comerç, la seguretat pública, la sanitat o l'esport.

  "Volem visibilitzar les aportacions de les dones per a millorar Rocafort i per al progrés de les societat", explica la regidora d'Igualtat, Sonsoles Giner.

  Els actes del Dia de la Dona comencen demà, divendres, a les 19 hores al Nou Espai, amb la conferència de Rajae El Khamsi, investigadora de la Universitat Mohammed V de Rabat, sobre el moviment feminista al Marroc i la seua lluita per la igualtat.

  El programa continua dissabte amb la representació de Bucle Teatre sobre 'El sentit de les coses', a les 19 hores a la Casa de Cultura. L'obra tracta de visibilitzar el llegat de diferents dones oblidades de la història.

  A més a més, durant aquest cap de setmana, es pot participar en la pintura col·lectiva d'un mural en el Parc de la Llum sobre dones que fan història, coordinat per l'artista Cuca Balaguer.

  Dimarts, 5 de març, se celebrarà el tradicional concurs de rebosteria que organitza l'associació Tyrius. La cita és a les 17 hores a la Casa de Cultura.

  L'acte institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona serà el dimecres, 6 de març, a les 19 hores a la Casa de Cultura. En la cita es projectarà el documental 'Dons que fan poble', que recull el testimoniatge de diferents dones de Rocafort i la seua contribució per al progrés de la societat.

  A continuació, el Cor de l'Eliana presentarà el seu nou espectacle 'Amb Cor de Dona', en el qual, mitjançant la música, la paraula i la imatge reflexionen al voltant del paper de la dona en la nostra societat des d'una perspectiva feminista.

  Per part seua, el 27 de març, les alumnes del centre d'activitats Antic Convent representaran l'obra de teatre 'La vida amb humor és molt millor', a les 19.30 hores a la Casa de Cultura.

  El programa finalitza el 29 de març, a les 19.30 hores al Nou Espai, amb la presentació del llibre '40 dones protagonistes de l'Espanya Republicana', de Cristina Escrivà.

  Pujar