Castellano

Rocafort rebaixa un 2% l'IBI de 2019

Rocafort rebaixa un 2% l'IBI de 2019
  • "Podem fer-lo pel bon estat financer de l'ajuntament", apunta l'alcalde, Víctor Jiménez

  • El ple municipal aprova també reduir fins a un 10% l'impost de circulació

MÉS FOTOS
Rocafort rebaixa un 2% l'IBI de 2019 - (foto 2)

El ple de l'Ajuntament de Rocafort va aprovar anit per unanimitat la rebaixa del 2% en l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a 2019, amb la intenció reduir la pressió fiscal dels veïns després que l'Estat obligara a revisar els valors cadastrals del municipi, una mesura que ha suposat un increment de l'impost del 5% el 2018.

La valoració del cadastre de Rocafort no estava actualitzada des de 1996. La rebaixa del 2% per a l'any que ve és possible gràcies al superàvit municipal i als pressupostos sense deute acumulat. "En condicions normals no seria aconsellable reduir l'IBI, però podem fer-lo pel bon estat financer de l'Ajuntament. No suposa un descens de les inversions ni de les despeses, seguirem invertint per millorar Rocafort", va apuntar l'alcalde i responsable d'Hisenda, Víctor Jiménez. L'alcalde també va recordar que l'IBI de Rocafort, que suposa el principal ingrés per a les arques municipals, està per sota de les localitats de l'entorn.

L'ajuntament va aprovar el desembre passat els pressupostos de 2018, que, per segon exercici consecutiu, són també els més sanejats després que a la fi de 2016 el consistori pagara tot el deute acumulat. Un deute públic que, al maig de 2011, a l'inici de l'anterior legislatura, ascendia a 2,7 milions d'euros.

 

Rebaixa de l'impost de circulació

Durant la sessió, el ple municipal també va aprovar per unanimitat modificar l'ordenança fiscal per a rebaixar l'impost de circulació de 2019, que contempla reduccions d'entre el 2 i el 10% segons les característiques de cada vehicle, els denominats "cavalls fiscals".

En aquest sentit, els utilitaris bàsics, de 8 cavalls fiscals, tindran una disminució en la quota del 10%; el tram de 8 fins a 11,99 cavalls fiscals veurà rebaixat l'impost un 7,5%; de 12 fins a 15,99 cavalls, un 5%; i de 16 fins a 19,99 cavalls fiscals, tindrà una disminució del 2%. Els utilitaris de gran cilindrada, per la seua banda, no veuran modificada la quota.

Finalment, els autobusos, camions, tractors, remolcs i semiremolcs, ciclomotors i motocicletes, tindran una rebaixa del 5% en en l'impost de circulació.

Pujar