Castellano

Rocafort ompli els carrers defensant els drets de les dones

  • El Consell d’Igualtat municipal coordina una dotzena d'activitats al voltant del 8 de març, amb actes culturals, cívics i educatius

  • “Rocafort viu un ressorgir de la defensa de la igualtat, cosa que des del Govern considerem prioritari”, explica l'alcalde, Rafa Ferrando

Rocafort ompli els seus carrers defensant els drets de les dones. Durant febrer i març, el Consell d’Igualtat, del qual formen part les associacions de Rocafort junt a l'Ajuntament, ha coordinat una dotzena d'activitats per a posar en valor el paper de les dones en la societat, en forma d'actes culturals, cívics i educatius.

“Rocafort viu un ressorgir de la defensa de la igualtat, cosa que des del Govern considerem prioritari. El teixit associatiu del poble s'ha bolcat i ha tornat a ser protagonista de la vida ciutadana. Demostrem que Rocafort és igualitari i reconeix el valor de les dones a tots els nivells amb més activitats que mai”, explica l'alcalde, Rafa Ferrando, responsable també de l'àrea d'Igualtat.

Al voltant de l'acte institucional de hui, 8 de març, a casa Bou, seu de l'Ajuntament de Rocafort, amb la concentració i lectura de manifest aprovat per l'últim ple municipal, i el contacontes “El cofre de la igualtat”, en el CEIP Sant Sebastià, el Consell d’Igualtat ha dissenyat un conjunt d'activitats des de principis de febrer fins a finals de març.

“Agraïm a totes les associacions el treball que realitzen durant tot l'any per l'apoderament de les dones, així com conscienciant contra la violència masclista”, va apuntar l'alcalde, Rafa Ferrando. 

En aquest sentit, el programa va començar el 4 de febrer amb la xarrada de directora d'orquestra, Julia Cruz, exalumna de l'Agrupació Musical de Rocafort, que va explicar la seua experiència internacional en la professió. El 26 de febrer va ser el torn de Maduixa teatre, amb el seu espectacle de dansa contemporània “Migrara”, inspirat en dones migrants.

El 2 de març, Republicans de Rocafort va organitzar la xarrada de l'escriptora Cristina Escrivà, que va presentar el seu llibre “La Residència de Senyoretes, 1936-1939. L'etapa valenciana del grup femení de la Residència d'Estudiants". L'associació cultural La Pedrera, per part seua, va promoure el 4 de març un passeig cap a la igualtat per l'horta de Godella i Rocafort, amb la participació d'un centenar de dones de totes dues localitats. La marxa va finalitzar a casa Bou, amb un esmorzar al jardí de l'Ajuntament de Rocafort.

L'auditori del recent inaugurat Parc del Poble a Ramón Fontestad, va acollir aquest diumenge 5 de març un concert de l'Agrupació Musical de Rocafort, precedit d'un passacarrer per la igualtat. 

El dia 9 de març, l'AVV Antonio Machado organitza la projecció d'un documental sobre María Moliner, i, el dia 10, hi haurà un scape-room, “Atrapades en la ciència” en el CEIP Sant Sebastià, el concert de l’ensemble de dones Egeria, en el Claustre, i un acte de tancament del 8M en la seu de Serveis Socials.

El programa finalitza el 23 de març amb una Clownferencia, en el Claustre.

Pujar