Castellano

Rocafort inicia les seues Festes Majors més participatives

Rocafort inicia les seues Festes Majors més participatives
  MÉS FOTOS
  Rocafort inicia les seues Festes Majors més participatives - (foto 2)
  Rocafort inicia les seues Festes Majors més participatives - (foto 3)

  Rocafort comença hui a celebrar els seus dies grans, les Festes Majors, que es perllongaran fins al 29 d'agost. Un programa replet d'activitats que s'inicia hui, a les 22.30 hores, amb el pregó a càrrec de Francisco Madrona, un dels principals impulsors de la festa de Moros i Cristians al municipi.

  Les celebracions d'enguany destaquen per la gran participació de les associacions festives i clavaries per dissenyar el programa, que s'han involucrat per organitzar i proposar activitats per a tots els veïns i veïnes.

  Nit de Paelles i Javier Gurruchaga en Carnestoltes, entre d'altres

  Després del pregó i el monòleg d'Eugeni Alemany d'avui, la festa continua demà amb l'emblemàtica Nit de Paelles, que enguany torna a la Plaça d'Espanya i que és, sens dubte, una de les cites més esperades per molts rocafortans.

  D'entre totes les activitats del nodrit programa, onze dies consecutius replets de cites lúdiques, familiars i festives, una de les notes de color la posarà el polifacètic Javier Gurruchaga, que serà l'encarregat de presentar la nit de Carnestoltes del dia 24, juntament amb Loli Pons.

  Per la seua banda, la nit del dissabte 26, se celebrarà l'entrada de Moros i Cristians; i, la mitjanit del diumenge 27, la Cordà a la Plaça Major.

  El colofó, el dimarts 29, el posaran la processó del Crist de la Providència i es Castell de Focs.

  Recomanem consultar el programa per no perdre detall de tot el que esdevindrà als carrers de Rocafort durant aquests dies.

  L'Alerta Feminista, present

  L'Ajuntament, que ha impulsat durant els últims mesos diverses activitats contra les violències masclistes i ha aprovat recentment el primer Pla d'Igualtat de Rocafort, ha difós per a aquests dies un ban amb el lema "Festes lliures d'agressions masclistes. Tinguem la festa en pau. El meu cos no és el teu dret". El text té l'objectiu de conscienciar a tots els ciutadans perquè les dones puguen gaudir d'una celebració segura i en igualtat, sense assetjaments ni atacs sexistes.

  Així mateix, el Consistori ha repartit més de 4.000 gots reciclables per totes les barres amb la frase "#TinguemlaFestaenPau. Rocafort contra la violència masclista" per, a més de conscienciar, col·laborar amb un ús responsable i sostenible dels recursos.

  Reforços de neteja i seguretat

  Els serveis de neteja municipals han repartit un centenar de papereres de cartó per tot el municipi per facilitar que la menor quantitat de brossa quede pels carrers. En aquest sentit, a les barres de concerts i revetles, es disposarà de gots reciclables de plàstic que s'espera ajuden a reduir considerablement la quantitat de brossa i de residus de plàstic que habitualment es generen. Però, com sempre, depèn en gran part de la col·laboració ciutadana perquè Rocafort lluïsca el més neta possible aquests dies.

  Per la seua banda, durant les cites en les quals s'espera més afluència de veïns i visitants, com ara en la Nit de Paelles o en Carnestoltes, entre d'altres, hi haurà un reforç de neteja i seguretat per al benestar de tots els presents.

  Pujar