Castellano

Rocafort inicia les obres de Casa Bou com a nova seu de l'Ajuntament

Rocafort inicia les obres de Casa Bou com a nova seu de l'Ajuntament
  MÉS FOTOS
  Rocafort inicia les obres de Casa Bou com a nova seu de l'Ajuntament - (foto 2)

  Les obres de Casa Bou perquè este immoble històric siga la nova seu de l'Ajuntament de Rocafort començaran els pròxims dies. El Consistori destinarà 860.000€ a la intervenció, dels quals la meitat estaran finançats per fons europeus dins del programa FEDER. "Casa Bou és un edifici emblemàtic que ens identifica des de l'horta i la seua recuperació per a ús públic enriqueix el nostre patrimoni paisatgístic i cultural", ha dit l'alcalde, Víctor Jiménez, que ha signat este matí el contracte perquè comencen els treballs.

  La Casa Bou és un edifici singular de Rocafort. L'objectiu de la rehabilitació d'esta alqueria del s. XIV, que està prevista que finalitze abans d'estiu, és protegir un immoble històric, amb una reforma que preserva i realça les seues peculiaritats, perquè tinga ús públic per a atendre tots els veïns de la localitat. L'edifici albergarà les activitats municipals de caràcter més institucional i representatiu, com ara l'atenció al públic i el registre general, el punt d'informació i turisme, el saló de plens, alcaldia o secretaria i intervenció, entre altres departaments.

  L'immoble, situat a la plaça Major, està documentat com una de les primeres cases que es van construir a Rocafort. És un edifici característic de l'entorn, en forma d'alqueria valenciana, protegit com a conjunt d'interès històric-artístic per la seua peculiar estructura, dominada per la torre-mirador, que defineix el paisatge local de Rocafort.

  L'Ajuntament va adquirir Casa Bou el 2002, fins llavors de propietat privada, amb l'objectiu de preservar el seu valor i que tinguera una funció pública. L'edifici compta amb una superfície de 750m2, distribuïts en tres plantes que corona la torre-mirador, i un jardí de 460m2.

  Pujar