Castellano

Rocafort homenatja Machado en el 80 aniversari de la seua mort

Rocafort homenatja Machado en el 80 aniversari de la seua mort
  MÉS FOTOS
  Rocafort homenatja Machado en el 80 aniversari de la seua mort - (foto 2)

  Rocafort acull aquesta setmana els actes d'homenatge del seu veí il·lustre, Antonio Machado, amb motiu del 80 aniversari de la seua mort. Una cita fonamental cada any a la fi de febrer en la localitat, que a més es commemora després que la Generalitat anunciara fa unes setmanes la compra de Vila Amparo, la residència del poeta durant la Guerra Civil, per a albergar un centre cultural públic.

  L'homenatge d'aquests dies al poeta, organitzat pel Consell Sectorial Rocafort Ciutat Machadiana que coordina la regidoria de Cultura, acosta al públic la figura de Machado des del cinema, la música i la poesia. "Els actes d'enguany són especials per la recent compra de Vila Amparo i han estat dissenyats pel Consell del qual formen part diferents associacions del poble", explica la regidora de Cultura, Julia Cañizares. "És important també acostar la seua obra al públic escolar, i per això ens satisfà molt la participació dels alumnes del CEIP Sant Sebastià, que oferiran un recital de poemes", afig.

  Els actes comencen aquest dimecres, 20 de febrer, amb la projecció de 'Los mundos sutiles', obra nominada en els Goya com a millor llargmetratge documental. La peça, dirigida per Eduardo Chapero-Jackson, és un viatge entre la realitat i la ficció que indaga en la vida de Machado com una forma de connexió entre el poeta i el nostre temps. La cita és a les 19 hores a la Casa de Cultura.

  Aquest dijous, també a la Casa de Cultura, a partir de les 15.45 hores, els alumnes de 5é i 6é de primària del CEIP Sant Sebastià participaran en la lectura de poemes de 'La tierra de Alvargonzález', una de les referències més ambicioses d'Antonio Machado.

  Per a tancar els actes d'homenatge, divendres, a les 19.30 hores, la Casa de Cultura acull un concert de soprano, pianista i baríton (Tanya Durán, Pau de Luis i Lluís Martínez-Agudo) inspirat en el poeta que inclourà també una interpretació del prestigiós compositor nord-americà Elie Siegmeister musicant el poema d'Antonio Machado de 'El crimen fue en Granada', a més de cançons sobre textos i poemes de l'autor.

  Pujar