Castellano

Rocafort i Godella acosten postures per solucionar les inundacions del barranc dels Frares

Rocafort i Godella acosten postures per solucionar les inundacions del barranc dels Frares

  L’alcalde de Rocafort, Víctor Jiménez, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i el regidor d'Obres i Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros, s'han reunit aquest matí a Godella per acostar postures i buscar una solució al problema d'inundacions d’aquesta zona de l’horta per la falta de desaigüe del barranc dels Frares.

  Les solucions proposades passen per connectar el barranc amb el Palmaret Alt, a Massarrojos, mitjançant un col·lector soterrat més sostenible mediambientalment que no supose un impacte per a l'horta, ni com a paisatge ni com a terreny productiu. A més, està prevista la construcció de tanques de tempesta i un parc de laminació al Bovalar de Godella, infraestructures verdes que frenen i reduïsquen l’acumulació de pluvials, prèvies a la canalització posterior al barranc dels Frares.

  Actualment tots dos municipis, amb l’ajuda de Divalterra, netegen el barranc dels Frares com una acció preventiva de cara a les previsibles pluges de la tardor. Víctor Jiménez, alcalde de Rocafort, ha valorat molt positivament els avanços en la coordinació dels diferents pobles afectats. “Compartim problemes i interessos, i un entorn natural i patrimonial de gran valor ara i de cara al futur. Cal trobar vies de consens i de convivència amb el territori, promoure els usos cívics que ens beneficien i evitar les fractures irreversibles”, ha apuntat Jiménez.

  Tal i com ha afirmat Sanchis a la fi de la reunió, “s'han unificat postures per buscar sistemes de drenatge urbà més sostenibles a l’Horta". A més, tant Godella com Rocafort, Burjassot i Massarrojos continuaran treballant per tractar de buscar una postura comuna i presentar-la el proper dilluns 30 d'octubre a la reunió convocada pel director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, on també assistiran entitats cíviques i el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro. “Esperem que la postura adquirida siga també avalada per les associacions Per l'Horta i Acció Ecologista Agró”, ha afegit Eva Sanchis.

  L'alcaldessa també ha lamentat l'actitud de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en tot aquest assumpte, després de decidir no invertir cap recurs en la neteja del barranc dels Frares.

  Pujar