Castellano

Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacional de la Dona

Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacional de la Dona
  MÉS FOTOS
  Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacional de la Dona - (foto 2)
  Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacional de la Dona - (foto 3)
  Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacional de la Dona - (foto 4)
  Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacional de la Dona - (foto 5)

  Rocafort commemora aquests dies el Dia Internacional de les Dones del pròxim 8 de març amb activitats per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'un nou model social més just, democràtic i igualitari, en denúncia de les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen les dones.

  Sota el lema 'Compartint la Cura', la regidoria d'Igualtat coordina el programa que en aquesta edició reconeix la labor del col·lectiu de treballadors municipals del SAD (Servei d'Atenció Domiciliària) de Rocafort, que compleix 25 anys.

  Els actes del Dia de la Dona comencen demà, en la Casa de Cultura, amb l'exposició de fotografies 'Dones de l'horta', que podrà visitar-se fins al 9 de març. La inauguració oficial serà divendres, a les 18 hores.

  Dimarts, 6 de març, se celebrarà el tradicional concurs de rebosteria que organitza l'associació de Amas de Casa Tyrius. En aquesta ocasió, les creacions estaran dedicades a dones científiques i les seues aportacions per al progrés social. La cita és a les 17.30 hores en la Casa de Cultura.

  A continuació, el 7 de març, també en la Casa de Cultura, tindrà lloc a les 19.30 hores la projecció del documental 'Las mamás belgas', amb col·loqui posterior. L'obra relata la història d'un grup d'infermeres jueves perseguides pels nazis que van fugir de Bèlgica i van treballar en l'Hospital Militar d'Ontinyent durant la Guerra Civil.

  Per la seua banda, el Dia de la Dona, 8 de març, hi haurà una concentració en la porta de l'Ajuntament, a les 12 hores, en suport a la Vaga Internacional de la Dona.

  Compartint l'atenció

  L'acte institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona serà el divendres, 9 de març, a les 19 hores en la Casa de Cultura. En la cita es reconeixerà la important labor del col·lectiu de treballadors del SAD, que atén cada dia a persones que necessiten d'assistència i suport domiciliari i que compleix 25 anys de funcionament.

  A més, aquesta és la primera ocasió que es commemora aquest dia després de l'aprovació fa uns mesos del primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de Rocafort. Durant els últims mesos, la Comissió d'Igualtat, formada per associacions ciutadanes de la localitat, representants de partits polítics i tècnics municipals, i coordinada per la regidoria d'Igualtat, ha realitzat múltiples activitats per a promoure una societat més justa, igualitària i que combata la violència masclista, com ara xarrades, tallers, projeccions o intervencions urbanes.

  Pujar