Castellano

Rocafort és aquest dissabte la capital de la literatura valenciana

Rocafort és aquest dissabte la capital de la literatura valenciana

  La Casa de Cultura de Rocafort acull aquest dissabte, a partir de les 11.30 hores, la cerimònia de lliurament dels XXXVII Premis de la Crítica Literària Valenciana, que cada any convoca l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE).

  D'aquesta manera, la localitat fa un pas més per impulsar la seua política i el seu compromís culturals en acollir el lliurament d'uns premis que convertiran Rocafort en la capital de la literatura valenciana, com ja succeïra el 2014 i el 2013. "És una manera que el municipi siga un referent cultural, que unida al ressorgir de la figura de Machado i a la nostra continuada programació, posicionen una important marca de prestigi a Rocafort", ha apuntat la regidora de Cultura, Julia Cañizares. "És molt important que el poble siga seu d'aquests premis, els més rellevants de la literatura valenciana", ha afegit.

  Els guardons s'atorguen a les millors obres d'autors valencians publicades durant 2017 en les modalitats de narrativa, assaig i crítica, poesia i literatura dramàtica. Tenen com a objectiu ajudar a la difusió del llibre d'autor valencià i els jurats estan integrats per destacats crítics, representants d'institucions culturals i professors universitaris de Castelló, València i Alacant.

  En literatura dramàtica, el jurat ha reconegut ex aequo les obres 'Fuegos', de Lola Blasco, i 'Shakespeare en Berlín', de Chema Cardeña. En narrativa, la novel·la 'Lejos de todo', de Rafa Cervera, ha sigut premiada per la seua reivindicació literària de València sense complexos o localismes. Per la seua banda, en assaig i crítica, el jurat ha triat 'Aporofobia, el rechazo al pobre. Un desafío para la democracia', d'Adela Cortina, per posar en evidència les patologies socials. I, en poesia, ha sigut guardonat Antonio Praena per 'Historia de un alma', un llibre que posa al descobert les misèries del món contemporani.

  Finalment, en reconeixement a la seua brillant trajectòria poètica, el certamen concedeix un Premi Especial al poeta i acadèmic Francisco Brines.

   

  Pujar