Castellano

Rocafort aprova els pressupostos de 2018 amb una forta aposta social, millors serveis i sense deute

Rocafort aprova els pressupostos de 2018 amb una forta aposta social, millors serveis i sense deute
  MÉS FOTOS
  Rocafort aprova els pressupostos de 2018 amb una forta aposta social, millors serveis i sense deute - (foto 2)
  Rocafort aprova els pressupostos de 2018 amb una forta aposta social, millors serveis i sense deute - (foto 3)

  El ple de l'Ajuntament de Rocafort va aprovar anit els pressupostos del 2018, caracteritzats per un fort compromís social, amb millors serveis i una major inversió en infraestructures per als veïns. A més, per segon any consecutiu, el Consistori els aprova sense deute públic acumulat, fruit de l'eficient gestió dels recursos municipals.

  En sessió extraordinària, el pla econòmic del pròxim any va comptar amb els vots a favor de l'equip de Govern (PSPV, Guanyem, IxR i Compromís) i de Ciutadans, i el rebuig de PP, que va votar en contra.

  El pressupost per a 2018, que ascendeix a 5.324.688,00€, un 6% més que l'any anterior, continua la senda de la política municipal per impulsar uns serveis socials de qualitat i fomentar l'ocupació i la formació entre els veïns.

  En aquest sentit, s'incrementa un 15% la partida destinada a la Borsa d'Ocupació Local, fins als 250.000€, amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral de major nombre de persones de col·lectius desfavorits. Aquest programa és una de les principals apostes del Consistori en matèria d'Ocupació, en el qual enguany hauran pogut participar unes 70 persones, segons va explicar el regidor de l'àrea, José Antonio González. Dins d'aquesta delegació, destaca també la creació del nou taller 'Rocafort en Verd', que ocuparà deu persones durant un any que a més rebran formació en Jardineria.

  Per la seua banda, també s'impulsen les obres de reforma de Casa Bou, l'edifici que albergarà els serveis municipals de caràcter més institucional, que començaran durant el primer trimestre de 2018 i podrien finalitzar a la fi d'any.

  Uns altres dels punts destacats per millorar els serveis municipals és la licitació d'un nou contracte per a la recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) i la Neteja viària, que preveu adjudicar-se entorn del mes d'agost, i que augmenta en 100.000€ anuals; així com de la nova contracta de manteniment d'instal·lacions elèctriques i enllumenat, que permetrà millorar el servei i suposarà un estalvi del 20% en aquesta partida.

  Dins del projecte Pla Nord de Rocafort per a la millora de les instal·lacions d'aqueixa zona del terme municipal, cal ressenyar els plans d'obra de renovació de l'entorn del cementeri, dins del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) 2018 de la Diputació de València; una zona que, segons va comentar el regidor d'Urbanisme, Eduard Comeig, es convertirà en una plaça verda.

  Així mateix, en la renovació d'equipaments, s'adquirirà una nova motocicleta per a la Policia Local.

  Més atenció social

  Amb la intenció de millorar l'atenció dels col·lectius més vulnerables i d'implementar els Plans Municipals d'Igualtat i d'Inclusió, Rocafort destinarà més de 100.000€ en contractació de personal per a augmentar l'equip de Serveis Socials, que a partir de l'any que ve comptarà amb la incorporació d'un Psicòleg del Servei Específic d'Atenció a Menors i a les seues Famílies (SEAFI), un Educador Social i un Treballador Social.

  Aquests tres nous serveis permetran implantar més programes i de major qualitat per a atendre les persones de Rocafort que necessiten de més assistència.

  Segons pressupostos sense deute

  Per segon exercici consecutiu, els comptes de 2018 són també els més sanejats, després que a la fi de l'any passat l'Ajuntament pagara tot el deute acumulat. Un deute públic que, al maig de 2011, a l'inici de l'anterior legislatura, ascendia a 2.656.000€. D'aquesta forma, tots els ingressos municipals de 2018 es destinaran a pagar despeses d'aqueix exercici per atendre les necessitats dels veïns, gràcies a una millor política pressupostària, segons va explicar l'alcalde i responsable d'Hisenda, Víctor Jiménez.

  El Consistori dóna llum verda així als comptes del següent exercici abans que acabe l'any, garantint el bon funcionament de l'Administració Local, va afirmar Jiménez, mostra de l'estabilitat, el consens i el compromís de l'Ajuntament per oferir els millors serveis públics possibles.

   

  Pujar