Castellano

Rocafort acull els Premis de la Crítica Literària Valenciana

Rocafort acull els Premis de la Crítica Literària Valenciana

  Rocafort acollirà al setembre la cerimònia de lliurament dels XXXVII Premis de la Crítica Literària Valenciana, que cada any convoca l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE).

  D'aquesta manera, la localitat fa un pas més per impulsar la seua política i el seu compromís cultural en acollir el lliurament d'uns premis que convertiran Rocafort en la capital de la literatura valenciana, com ja succeïra el 2014 i el 2013. "És una manera que el municipi siga un referent cultural, que unida al ressorgir de la figura de Machado i a la nostra continuada programació, posicionen una important marca cultural a Rocafort", ha apuntat la regidora de Cultura, Julia Cañizares.

  Els guanyadors de la Crítica es coneixeran el pròxim 19 de maig, quan es farà públic la decisió del jurat. Els premis s'atorguen a les millors obres d'autors valencians publicades durant 2017 en les modalitats de narrativa, assaig i crítica, poesia i literatura dramàtica. En aquesta ocasió, els premiats rebran una figura de l'escultor Cándido Solaz.

  En aquest enllaç poden consultar-se els candidats als premis:
  http://clave-escritores-valencia.es/candidatos-2017-a-los-premios-de-la-critica-valenciana/

  Rocafort també és Machado i Estellés

  Rocafort ha presidit durant l'últim any la Xarxa de Ciutats Machadianes, que ha servit per a donar a conèixer el llegat que va deixar Antonio Machado a Rocafort així com promocionar el patrimoni cultural municipal. La Xarxa està formada per les ciutats on el poeta va residir durant la seua vida: Sevilla, Soria, Baeza, Segòvia, Rocafort i Cotlliure (França).

  A més, el ple de l'Ajuntament va aprovar recentment l'adhesió del municipi a la Ruta Estellés, un itinerari literari i històric a través de l'obra de Vicent Andrés Estellés que "millorarà i enriquirà l'oferta cultural de Rocafort", segons la regidora de Cultura. El consistori va sol·licitar a Burjassot unir-se a la xarxa per promoure a Estellés com un autor referent de la cultura valenciana.

  Pujar