Castellano

Nocturnia: una activitat per a la “consciència mediambiental”

Nocturnia: una activitat per a la “consciència mediambiental”
  MÉS FOTOS
  Nocturnia: una activitat per a la “consciència mediambiental” - (foto 2)
  Nocturnia: una activitat per a la “consciència mediambiental” - (foto 3)
  Nocturnia: una activitat per a la “consciència mediambiental” - (foto 4)
  Nocturnia: una activitat per a la “consciència mediambiental” - (foto 5)

  Aquest migdia s'ha presentat NOCTURNIA, l'activitat divulgativa que acull demà el Parc de la Bonaigua de Rocafort, a partir de les 21.30 hores, que permetrà viure en directe la màgia d'algunes de les aus de rapinya més sorprenents del planeta en un entorn inigualable.

  L'alcalde de la localitat, Víctor Jiménez, ha apuntat que l'activitat -promoguda per la Regidoria de Medi ambient- era una oportunitat de donar a conèixer la Bonaigua d'una manera diferent, un paratge que l'Ajuntament vol preservar i promocionar per la seua "riquesa paisatgística i patrimonial", ha remarcat. El Consistori va sol·licitar recentment a la Generalitat que declare l'espai Paratge Natural Municipal pel seu valor històric i mediambiental; i planeja invertir 60.000€ per restaurar la zona i convertir-la en el parc central de Rocafort. "Volem vertebrar el municipi de Nord a Sud, integrar totes les zones urbanes i que siguen més accessibles", ha comentat l'alcalde.

  Per la seua banda, el regidor de Medi ambient, Eduard Comeig, ha destacat que NOCTURNIA reforça la imatge del compromís de Rocafort amb el medi ambient i amb el respecte per l'entorn. "Promovem la consciència mediambiental i una manera de viure més sostenible", ha afirmat. El Govern municipal, ha comentat el regidor, treballa perquè en els pròxims anys Rocafort siga un poble més amable i còmode per als veïns.

  La recaptació de les entrades, que s'han esgotat, serà destinada a l'AECC de Rocafort, de la qual Comeig va destacar la seua important labor quotidiana a ajudar els malalts i les seues famílies.

  Per primera vegada a València, Rocafort acull aquest esdeveniment divulgatiu que compta amb un guió en directe i una cuidada ambientació natural i màgica, on es prioritza el benestar dels animals. Una trobada de gran valor mediambiental i didàctic que està dirigit a totes les edats, en la qual una dotzena d'aus de presa, guiades per experts, volen mentre expliquen els seus valors naturals, a més de ressaltar la riquesa mediambiental de la Bonaigua. Tot açò acompanyat d'un escenari enmig de la natura decorat per a l'ocasió.

  Nocturnia ha estat nomenat Millor Esdeveniment Cultural d'Espanya als Premis del Grup Eventoplus per transmetre al públic la necessitat d'adquirir bones pràctiques per a la conservació dels ecosistemes. També ha estat finalista, en la categoria de Comunicació, dels Premis Europeus Natura 2000. Enguany ha sigut seleccionada com una de les activitats de l'Any Internacional de Turisme Sostenible per al Desenvolupament.

  En la roda de premsa també han participat Manuela Julia, presidenta de l'AECC Rocafort; Helena González, de When & Where (empresa organitzadora); i Tomás Beneytez, de Grupo Aviar.

  Pujar