Castellano

Les Festes Majors de Rocafort són convivència i alegria

Les Festes Majors de Rocafort són convivència i alegria
  MÉS FOTOS
  Les Festes Majors de Rocafort són convivència i alegria - (foto 2)
  Les Festes Majors de Rocafort són convivència i alegria - (foto 3)

  Les Festes Majors de Rocafort ompliran els carrers i places de la localitat de color i alegria des de demà fins el 29 d'agost. Unes celebracions que es caracteritzen per la bona convivència i la gran participació de les associacions festives, clavaries, i de la resta de veïns i veïnes de Rocafort, que organitzen i gaudeixen d'aquests dies.

  Les Festes comencen demà a les 22.30 hores amb el pregó de Juan Antonio Martínez, president de l'associació de Jubilats de Rocafort, seguit del monòleg del còmic Enric Company. Dissabte, per la seua banda, serà la cita ineludible de la Nit de Paelles a la plaça d'Espanya, en la qual centenars de veïns i visitants es reuneixen entorn del foc en una de les nits més esperades pel seu bon ambient i fraternitat, que culminarà amb un concert del grup Dacapo.

  Un altre moment fonamental serà la vetlada de Carnestoltes del dijous 23, en la qual el color, la imaginació i les ganes de passar-ho bé dels participants confirmen que és una dels experiències més especials de les festes de l'Horta. La cita, presentada per Margot i Cia, és a partir de les 22 hores a la plaça Major.

  Una jornada que cada any guanya més presència a Rocafort amb major participació és la de Moros i Cristians, el dissabte 25. A les 8 hores començarà amb la despertà mora i, a partir de les 21.30 hores, serà la pujà de les bandes de música i l'entrada de moros i cristians pel carrer López Trigo. Una gran festa amb ball, música i passacarrer.

  Piscina de nit durant la Duta

  La Duta de Santa Bàrbara i la Cordà il·luminaran la nit del diumenge 26. Aqueix dia, des de les 23 hores fins a la 1 de la matinada, la piscina obrirà les seues portes perquè els veïns puguen gaudir d'un bany nocturn.

  Es Castell de Focs de la mitjanit del dimarts 28 i el Dia del Gos, el 29, acomiadaran les celebracions, la diversió i el bon ambient, en les quals també hi haurà sopars populars, concerts, activitats infantils, esportives, jocs tradicionals... Un programa dissenyat pel Consell sectorial de Festes pensat per al gaudi de tots.

  Julia Cañizares, regidora de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, destaca el "entusiasme que viu Rocafort per les festes, unes festes obertes a tot el que vulga gaudir-les". Cañizares agraeix la implicació i participació del veïnat i remarca les millores d'enguany amb la reducció dels residus plàstics i els reforços del servei de neteja. "Volem unes festes respectuoses amb tots, netes, amb consciència per a celebrar millor la nostra convivència ", assenyala

  Punts violetes

  Durant aquests dies de celebració, l'Ajuntament, a través de la regidoria d'Igualtat, instal·larà "punts violeta" en els quals persones voluntàries informaran i previndran contra les agressions sexuals. La seua finalitat és conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones. Està previst que aquests "punts violeta" s'instal·len en diferents llocs de Rocafort durant els dies de major afluència de públic. A més d'aquestes carpes informatives, es col·locaran cartells amb el lema "Tinguem la festa en pau" per a aconseguir que les festes siguen segures per a totes les dones, un espai de diversió i llibertat.

  Rocafort sense plàstic també per Festes

  A més a més, durant les Festes Majors continua la campanya municipal 'Rocafort sense plàstic', una iniciativa per a promoure que la ciutadania genere menys residus plàstics en defensa del medi ambient. En aquest sentit, als concerts i revetles, es disposarà de gots reciclables de plàstic per a reduir la quantitat de residus i l'impacte ambiental, i s'instal·laran contenidors reciclables.

  La campanya va començar al juny amb la distribució de 700 bosses de tela amb el lema 'Rocafort sense plàstic' per a facilitar que els veïns puguen reduir el consum d'este recurs. A més, en els edificis oficials es van instal·lar contenidors especials de reciclatge.

  Pujar