Castellano

'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort

'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort
  MÉS FOTOS
  'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort - (foto 2)
  'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort - (foto 3)
  'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort - (foto 4)
  'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort - (foto 5)
  'Cosir, Cantar i Berenar': el relat col·lectiu de Rocafort - (foto 6)

  L'Ajuntament de Rocafort acaba de presentar 'Cosir, Cantar i Berenar', l'arxiu sonor que arreplega la memòria col·lectiva del municipi. Un projecte emocionant impulsat per la Regidoria de Cultura i Participació que reuneix els records, les vivències i les històries de les veïnes i els veïns del poble.

  La presentació, que va tenir lloc divendres passat a la Casa de Cultura, va comptar amb la participació dels directors del projecte, Paula Miralles i David Alarcón, i de la regidora de Cultura i Participació, Julia Cañizares, així com de nombrosos veïns que es van acostar per poder sentir per primera vegada el resultat del treball.

  L'arxiu pot escoltar-se en una instal·lació que s'ha habilitat a la planta baixa de la Casa de Cultura, que romandrà durant els pròxims mesos. Es tracta d'una peça sonora de 20 minutos que resumeix més de 25 hores d'entrevistes a veïnes i veïns de la localitat. Entre maig i juny, es van realitzar sis trobades amb diferents temàtiques per arreplegar testimoniatges sobre diferents aspectes de la vida del municipi. Sentir la peça és una oportunitat de viure aquesta experiència col·lectiva; ser testimoni de les veus que parlen i recorden moments vitals per construir entre totes un relat de Rocafort.

  "La transmissió oral és molt rica i queda en l'oblit. És una pena que es perda i aquesta és una forma de recuperar-la", va apuntar Julia Cañizares, regidora de Cultura i Participació. L'enregistrament arreplega històries desconegudes, tradicions del poble, vivències personals... "És un document molt valuós", va remarcar la regidora.

  Per la seua banda, la directora del projecte, Paula Miralles, va destacar que l'obra "és un homenatge als veïns que han participat i al poble". "La meua forma de percebre la gent de Rocafort ha canviat. Ha sigut una experiència vital meravellosa", va afegir.

  David Alarcón, encarregat del muntatge final, va destacar que el projecte permetia sentir els nostres majors per recordar la nostra memòria i saber d'on venim. "Hi ha moltes coses que hem oblidat i que per als nostres menors són inimaginables", va afegir.

  Pròximament, l'Ajuntament habilitarà un apartat de la web municipal on poder consultar tot el material registrat.

  Pujar