Castellano

Riba-roja de Túria, nova seu d’Unisocietat

Riba-roja de Túria, nova seu d’Unisocietat

  Avui es presenta el programa formatiu i territorial de la Universitat de València en el centre social de Riba-roja de Túria, amb la conferència inaugural del professor Federico Pallardó. Les classes començaran a l'octubre, els interessats poden inscriure's fins al 20 de juliol en l'Ajuntament de Riba-roja. El pròxim curs 2018/2019 UNISOCIETAT s'impartirà ja en 12 municipis valencians.

  El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; el regidor d'Educació, Miquel Castillo; el coordinador d'UNISOCIETAT i cap d'Iniciatives d'aquest Vicerectorat, Ángel Morales; i la directora de l'oficina de Riba-Roja de Caixa Popular, Amparo Traver; presenten aquest dijous 7 de juny a les 19:00 hores en el Centre Social de Riba-roja el programa UNISOCIETAT, que començarà les classes a partir d'octubre. Després, el professor Federico Pallardó (Departament de Fisiologia) oferirà la conferència Els aliments influeixen en els nostres gens. Consells d'alimentació i hàbits de vida saludables. Aquesta ponència és gratuïta per tota la ciutadania i pretén ser un avançament del que podran aprendre els estudiants d'UNISOCIETAT al llarg del curs.

  El programa UNISOCIETAT, destinat a persones de més de 30 anys, s'iniciarà en Riba-roja amb un itinerari multidisciplinari de tres cursos acadèmics de 120 hores cadascun, oferta que inclou matèries molt diverses, i sempre impartides per professors de la Universitat de València. El pròxim curs 2018/2019 els alumnes de primer estudiaran les assignatures d'Ecologia i Canvi Climàtic, Nutrició, Música i Psicologia. A més de les 120 hores lectives d'assignatures troncals, UNISOCIETAT es complementarà amb conferències mensuals d'accés lliure al públic en general, així com amb excursions o activitats complementàries que els permetran conèixer el territori.

  UNISOCIETAT s'implanta a Riba-roja mitjançant la col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i l'Ajuntament d'aquesta localitat del Camp de Túria, amb el patrocini de Caixa Popular. Aquest programa universitari territorial s'impartirà a partir del pròxim curs en 12 municipis valencians, compta amb la participació de dos centenars de professors de la Universitat de València i supera una matrícula de més d'1.500 estudiants.

  El període per a formalitzar la preinscripció en UNISOCIETAT ja s'ha obert en pràcticament totes les seus. Els interessats a rebre les classes en Bétera poden realitzar la preinscripció fins al 29 de juny en l'ajuntament de la localitat; a l'Eliana poden fer-ho fins al dia 9 de juliol, en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes; a Cullera, fins al 15 de juliol en la seua Casa de la Cultura; a Massamagrell i en Riba-roja de Túria, fins al 20 de juliol en el centre cultural municipal de Massamagrell i en l'Ajuntament de Riba-roja, respectivament; a Paterna, fins al 23 del mateix mes, en el seu Consistori; en els ajuntaments de Benetússer i Requena es pot formalitzar la inscripció fins al 25 de juliol; a Alzira i Quart de Poblet, fins al 27, també en els seus respectius ajuntaments; i a Gandia fins al 31 de juliol, en el Centre Internacional de Gandia de la UV. Otinyent és l'única seu que encara no ha obert el període d'inscripció, que serà del 2 al 13 de juliol en el Campus d'Ontinyent.

  Pujar