Castellano

Riba-roja dóna ajudes econòmiques a les empreses creades enguany

Riba-roja dóna ajudes econòmiques a les empreses creades enguany
  • Aquest suport intenta sufragar les despeses corrents de l'inici de l'activitat comercial i la reducció dels ingressos a causa del Covid-19

MÉS FOTOS
Riba-roja dóna ajudes econòmiques a les empreses creades enguany - (foto 2)

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat les ajudes econòmiques per a les activitats comercials detallistes que van iniciar el seu funcionament al llarg del present any 2021. L'import total que es destinarà als futurs beneficiaris aconsegueix els 50.000 euros en total que es repartiran a raó d'una ajuda econòmica de fins a 3.000 euros per a cadascun d'ells.

Les ajudes aprovades per la Junta de Govern de Riba-roja de Túria estan incloses en el denominat programa “Ribactiva Emprén II” dissenyat per l'equip de govern municipal i que té com a objectiu principal la reactivació de l'economia local que puga haver resultat llastrada per la crisi a conseqüència de la crisi sanitària deslligada per la Covid-19.

El programa “Ribactiva Emprén II” contempla una quantia econòmica de 2.000 euros amb caràcter general a cadascuna de les empreses i emprenedors que hagen iniciat la seua activitat al llarg del present any, encara que a més també podran veure incrementada aquesta quantitat –fins a 3.000 euros com a màxim- amb altres partides en funció del compliment d'una sèrie de requisits contemplats en les bases.

Entre aquests requisits cal destacar aquells casos en els quals els emprenedors o peticionaris de les ajudes siguen una dona, majors de 45 anys, parats de llarga duració, joves menors de 30 anys, a més de persones en risc d'exclusió social o, finalment, persones amb diversitat funcional amb almenys un 33%. En aquest cas, les ajudes aconseguirien un màxim total de 3.000 euros a cada beneficiari.

Les ajudes pretenen, segons l'acord de la citada Junta de Govern Local, sufragar les despeses corrents de l'inici de l'activitat comercial i també la reducció dels ingressos ocasionats per la crisi sanitària del Covid-19, especialment entre aquelles empreses i emprenedors que han començat la seua activitat al llarg d'aquest any 2021 a Riba-roja de Túria.

Cal recordar que, recentment, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha abonat ja els 241.366 euros corresponents a la primera convocatòria del Pla Resistir l'objectiu del qual és concedir ajudes als comerços i empreses més perjudicats pel Covid. Entre aquestes empreses cal destacar el sector de l'hostaleria, la restauració i les agències de viatge els ingressos del qual s'han vist minvats per la pandèmia.

Les arques municipals de Riba-roja de Túria ja han ingressat els diners concedits a tots els comerços i establiments que van sol·licitar les ajudes i la quantia de les quals ascendeix a 2.000 euros per cada empresa i altres 200 euros per cadascun dels empleats o treballadors que desenvolupen la seua tasca en les citades empreses fins a un màxim de 4.000 euros per cada beneficiari.

A la fi de juny està previst que es posen en marxa el denominat programa Resistir en la seua segona convocatòria destinat a professions com a fotògrafs, perruqueries, taxistes, arts gràfiques, acadèmies d'activitats extraescolars, autoescoles, massatgistes, fisioterapeutes, reparació de calçat i equipament de llar. Es tracta d'ajudes de 2.000 euros per empresa i 200 per empleats fins a un màxim de 4.000 euros. El pla està dotat amb altres 128.731 euros.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “les ajudes que a poc a poc, amb els terminis administratius i legals que preveu l'administració, està concedint l'ajuntament a tots els nostres comerços i emprenedors perjudicats per la crisi sanitària del covid i que en les pròximes setmanes continuarem completant amb noves línies d'ajudes econòmiques”.

Pujar