elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena

Torna la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena
  • Hi haurà degustacions de productes típics com a llonganisses, botifarres, xoriços, salsitxons o güeñas

Requena es convertirà de nou en la capital de l'embotit amb la celebració de la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena, que se celebra del 10 al 12 de febrer en el Recinte Firal de la localitat.

El Consistori requenense i l'Associació Embotit artesà i de qualitat de Requena reprenen amb moltes ganes i il·lusió el que serà la XXVIII edició d'aquest gran esdeveniment gastronòmic, que pretén posar en valor els productes de qualitat del municipi i que cada any rep milers de visitants.

Durant tres dies, en aquesta festa que ha sigut declarada d'Interés Turístic Autonòmic, les carnisseries de l'Associació de l'Embotit preparen milers de quilos de diferents productes artesans i de qualitat de Requena per als assistents, on es podran degustar embotits tan típics com llonganisses, botifarres, xoriços, salsitxons, güeñas i gossos, entre altres, així com sobrassades, olis d'oliva, formatges o vins de la zona.

No faltaran, a més, altres productes tan característics com el brioix requenense, elaborat per l'Associació de Forners, o els plats tradicionals elaborats per l'Associació de Mestresses de casa, els qui seran presents també en la Mostra.

A més de les casetes situades en el Recinte Firal, durant els dies de l'esdeveniment se celebrarà el Concurs d'elaboració de Cachulí i hi haurà tastos de vi comentades, així com de formatges, olis i café, a part d'altres activitats culturals i d'oci, d'entre les quals destaquen les actuacions del grup Cantares Vells o el monòleg de Pablo Chiapella.

En aquest 2023, es nomenarà Mestre Carnisser de la Mostra al Cava de Requena, que ha aconseguit recentment el seu dret a utilitzar aquesta denominació, i també es proclamarà Mondonguera d'Honor a l'advocada que ho ha fet possible, Gracia Guillén Carrau.

D'altra banda, en fer la reserva dels tiquets a compte en l'Oficina de Turisme o visitar la mostra amb tren de rodalia, s'obtindrà, juntament amb la compra del tiquet de degustació, l'entrada gratuïta a tres museus o monuments de la localitat.

Aquesta promoció serà vàlida també per a la compra física del tiquet del divendres. Així mateix, les persones que arriben amb tren a l'esdeveniment, gaudiran d'un descompte del deu per cent en l'import de la compra d'embotit realitzada en la Mostra.

Finalment, en adquirir durant el dissabte i diumenge el tiquet de degustació, es regalarà una entrada de museu o monument, vàlida per a qualsevol dia de l'any diferent als de la celebració de la mostra.

Pujar