elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Requena posa en valor la seua història i gastronomia amb la XXVIII Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat

Requena posa en valor la seua història i gastronomia amb la XXVIII Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat
  • Aquest 11, 12 i 13 de febrer la ciutat acull de nou un dels esdeveniments gastronòmics més importants de la Comunitat Valenciana

Els amants del menjar tradicional tenen una cita indispensable aquest cap de setmana amb el retorn de la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena que torna a celebrar-se després de dos anys amb una àmplia oferta d'activitats que inclouen degustacions, tastos i diverses actuacions.

El Mercat de Colón ha sigut l'escenari triat per a la presentació de la XVI edició, que arriba carregada de novetats. El acalde, Mario Sánchez, juntament amb el regidor de Comerç, José Camilo Xirivella i el president de l'Associació d'Embotits, Miguel García, han sigut els encarregats d'avançar la programació d'aquesta mostra tan esperada que cada any congrega a milers de persones entorn de la capital de l'embotit.

L'edil de Comerç ha mostrat la seua satisfacció per poder reprendre aquesta mostra, tan destacada per al municipi, “tornem amb moltes ganes i il·lusió i això és el que volem transmetre aquest cap de setmana”. Xirivella ha indicat que “hi haurà 32.000 quilos d'embotit per a la seua degustació, vi, ajoarriero i morteruelo de les Mestresses de casa”. En la mostra també participaran empreses locals de formatges, olis, café, licors, per la qual cosa, aquest cap de setmana Requena ofereix “una oferta gastronòmica redona”.

El regidor de Comerç ha recordat que “amb el propi tiquet ve una visita als monuments de Requena, un centre històric que val la pena visitar i recórrer”.

El president de l'associació, Miguel García, ha traslladat que, amb aquesta presentació en el Mercat de Colón, “Requena està intentant conquistar València fent una crida perquè està edició vol estar amb tota la força i volem que tornen tots els visitants”.

Per part seua, l'alcalde, Mario Sánchez, ha posat en valor el treball que s'ha realitzat durant tots aquests anys entorn de la mostra “la gent que ve repeteix, no sols per l'embotit sinó pel tracte que rep, pel seu centre històric... Requena té molt a oferir”. Per al primer edil, la ciutat és “història i gastronomia. És embotit, és vi i és cava”. Per això, ha convidat a tothom al fet que es passe per allí els dies 11, 12 i 13 de febrer. “Tornem amb molta energia, amb ganes de fer-ho bé i que la gent gaudisca”.

A més, per a facilitar l'arribada dels visitants, s'habilitaran zones extra d'aparcament en les cooperatives Coviñas i Vinícola Requenense.

D'altra banda, aquells que es traslladen amb tren fins a la mostra podran comptar amb un 10% de descompte en l'import de la compra d'embotit realitzada en la mostra.


Gastronomia, tradició i cultura es donaran la mà aquest cap de setmana a Requena

Durant els tres dies es podran visitar les Cuevas de la Vila, l Torre de l'Homenatge, el temple de Sant Nicolás, el Museu Municipal, el Palau del Cid-Museo del Vi, el Museu de l'Art Contemporani Florencio de la Font i el Museu de la Seda. El Museu de la Festa de la Verema estarà obert el dissabte d'11 a 14 hores.

Programació completa de la XXVIII Mostra d'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena

10, 11 i 12 de febrer. Exposició de làmines premiades de la VI edició del concurs creatiu “L'embotit en la meua localitat”. Vestíbul de l'Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

Divendres 10 de febrer

12:00h Obertura de la XXVIII Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena. A continuació, actuació i presentació de la cançó oficial de la mostra per Roberto Poveda i Beatriz Alfonso.

17:00h Tast de vi comentada de Cellers Coviñas. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

17:00h Tast de café comentada a càrrec de Cafés Reke.

18:00h Actuació de Majors amb Alegria. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

18:30h Tast de vins comentada de Celler Les Mercès. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

19:00h Actuació de dansa de l'alumnat de l'Escola de Dansa Mireia Cabau. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

20:00h Exhibició de ball FitDance Studio. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

20:00h Tast de vi comentada de Celler Jiménez Vila. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

Dissabte 11 de febrer

11:00h Tast d'oli comentada a càrrec de Oli Oli Almàssera Ecològica.

12:30h Tast de formatges comentada a càrrec de Formatges Foia de l'Església.

13:00h Tast de vi comentada de la Cooperativa Vinícola Requenense. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

16:00h Tast de café comentada a càrrec de cafés Reke.

18:30h Tast de vi comentada de Celler Vera de Estenas. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

20:00h Tast de vi comentada de Celler Calagata. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

21:00h “El anticoach, desmotivant a Pablo Chiapella” amb Tian Lara i Pablo Chiapella. Teatre Principal de Requena.

Diumenge 12 de febrer

11:00h Tast de café comentada a càrrec de Cafés Reke.

11:30h Tast de vi comentada a càrrec de Celler Vins i Sabors Ecològics. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

12:00h Concurs de Cachulí,

12:30h Actuació de Cantares Vells.

13:00h Tast de vi comentada de Celler Lladre de Llunes. Seu de Ferevín. Costa de les Carnisseries.

18:30h Lliurament de premis del Concurs Creatiu “L'embotit en la meua localitat”. A continuació, clausura de la XXVIII Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena.

Pujar