elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Requena i Massamagrell acullen les exposicions de la Universitat de València sobre patrimoni cultural i running

Requena i Massamagrell acullen les exposicions de la Universitat de València sobre patrimoni cultural i running

  La inauguració de la mostra 'El Patrimoni Cultural Valencià' se celebra aquest dijous 17 de maig en el Museu Municipal de Requena. L'endemà, el divendres 18, es presenta l'exposició 'Territori valencià, territori runner' en el Pavelló One Wall de Massamagrell.

  L'acte d'inauguració de El Patrimoni Cultural Valencià a Requena se celebrarà el dijous a les 18:00 hores, comptarà amb la presència de l'alcalde de la localitat, Mario Sánchez, el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i la representant de Caixa Popular de l'oficina de Requena, Verónica Ruiz. Els interessats poden visitar l'exposició de dimecres a dissabte, en horari de 10:30 a 14:00 hores, fins al 10 de juny en el Museu Municipal de Requena.

  Els 36 panells que conformen aquesta exposició contenen mapes, material gràfic i textos explicatius que han sigut redactats per més d'una vintena d'especialistes de la Universitat de València en disciplines variades, tals com la història, l'arqueologia, la sociologia, la geografia i l'art. L'exposició, que abasta la riquesa del patrimoni valencià des d'una perspectiva multidisciplinària i plural, té com a punt de partida l'Atles del Patrimoni Cultural Valencià publicat en 2010.

  La mostra Territori valencià, territori runner realitza una "radiografia acurada i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur", assegura el comissari de la mostra, el professor Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia social, UV). Aquesta exposició es presentarà a Massamagrell el divendres 18 de maig, a les 13:30 hores, en el pavelló One Wall. La seua presentació en aquest municipi de la comarca de l'Horta s'ha fet coincidir amb l'obertura de la Fira del Corredor de la XVII edició de la 15 km Vila de Massamagrell. A la inauguració assistirà el vicerector Jorge Hermosilla, el comissari Víctor Agulló, així com l'alcalde de la localitat, Josep Lluís Galarza, i, en representació de Caixa Popular, Amador Cano.

  En aquesta exposició han participat 48 autors, la majoria són docents i investigadors/es de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l'exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del running des d'una àmplia varietat d'òptiques com la salut, fisiologia, qualitat de vida, nutrició, prevenció de lesions, psicologia, etc.

  Ambdues mostres han sigut produïdes a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i han sigut finançades per Caixa Popular i per la Direcció General de Cultura i Patrimoni (en el cas de la mostra sobre el Patrimoni Valencià) i la Direcció General d'Esports (en el cas de la mostra sobre el running).

  Pujar