elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Requena acull un tribut a la música dels 80 com a part del projecte cultural 'Diputació a les comarques'

Requena acull un tribut a la música dels 80 com a part del projecte cultural 'Diputació a les comarques'

  Tot va començar en to de broma, durant una conversa sobre el pop i el rock espanyol. "Així sorgeix la idea de fer una actuació en algun pub de la ciutat, i des de llavors no hem parat de tocar", explica el músic Dioni Ortiz en presentar el grup IV Cuatro, que tocarà aquest diumenge 27 d'agost a Requena dins de la programació del projecte cultural 'La Diputació a les comarques'.

  El programa musical Sona la Dipu portarà aquesta banda, que rendeix tribut a la música dels anys 80, a la capital de la comarca Requena-Utiel com a colofó de les seues festes patronals. Així mateix, els veïns i visitants del municipi podran gaudir d'un ampli catàleg de propostes culturals oferides per la Diputació, entre les quals destaca l'exposició itinerant 'Memòria de la Modernitat', amb obres d'artistes com Sorolla, Pinazo o Equip Crònica.

  "Gràcies als plans de la Diputació, podem posar en valor les comarques valencianes i convertir als seus municipis en epicentre cultural de la província", ha assenyalat el president de la institució, Jorge Rodríguez. D'aquesta forma, la Corporació provincial reafirma la seua aposta per la vertebració del territori i la descentralització de les seues línies d'actuació, entre elles la cultura "per a portar el patrimoni de la Diputació a tots els racons de la província".

  Himnes generacionals

  La banda espanyola IV Cuatro recordarà els "himnes generacionals" d'artistes reconeguts com Loquillo y los Trogloditas, Alaska i Dinarama, Radio Futura, Julio Iglesias, Duncan Dhu i Seguridad Social, entre uns altres. Aquest homenatge en forma de concert tindrà lloc en l'escenari de la plaça Grandia a les 23.30 hores, després d'una jornada repleta d'activitats culturals, gastronòmiques i lúdiques per a tots els públics.

  Així mateix, el programa musical Sona la Dipu segueix reforçant la seua presència en els festivals nacionals i festes dels municipis valencians, sobretot durant els calorosos mesos d'estiu.

  Pujar