elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Requena acull les primeres jornades sobre Micro Cellers amb el suport de la Diputació de València

Requena acull les primeres jornades sobre Micro Cellers amb el suport de la Diputació de València
  • L'església de Santa María de la localitat serà l'escenari d'un cicle de debats organitzat per CCPV-COAG durant els dies 7 i 8 de juliol

  • L'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, dependent de la Diputació, acollirà a més la inauguració de la I Mostra Valenciana de Micro Cellers

MÉS FOTOS
Requena acull les primeres jornades sobre Micro Cellers amb el suport de la Diputació de València - (foto 2)

La Diputació de València, a través de la diputada delegada de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, Eli García, participa este dimecres en la inauguració de les I Jornades sobre Micro Cellers organitzats per l'organització agrària CCPV-COAG, que es desenvoluparan al llarg de dos dies, fins al dijous, en l'emblemàtica església de Santa María de Requena. L'entrada a les mateixes és gratuïta, prèvia inscripció en www.ccpvcoag.org

A través de diferents taules s'analitzaran les interessants possibilitats que proporciona la creació de les micro cellers en el sector vitivinícola, una alternativa que suposa un vertader motor d'innovació amb una gran projecció a la comarca Requena-Utiel.

Els tres eixos sobre els quals giren els diferents debats són el context actual de les micro cellers i les polítiques alternatives; com muntar una micro celler; i les diverses experiències sobre este tema. L'esdeveniment conclourà el dijous amb la inauguració de la I Mostra Valenciana de Micro Cellers a l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, propietat de la Diputació de València.

Precisament la diputada provincial Eli García, responsable d'esta escola, ha destacat que “la iniciativa de les micro cellers constituix un exemple de defensa de la tradició agrícola, del nostre territori, de l'apostar per la formació i la informació, per les noves tecnologies, per la sostenibilitat i per la viabilitat del medi rural, en definitiva, per defensar el nostre”.

Eli García ha anunciat així mateix la celebració d'un congrés sota el lema ‘60 anys Cultivant Coneixement’ per a el mes vinent de desembre, amb l'objectiu de commemorar el 60 aniversari de l'Escola de Viticultors. “Continuem fomentant la formació i capacitació de l'alumnat, diversificant experiències i coneixements, augmentant l'interés dels i les joves i d'aqueixa manera assegurar el relleu generacional en el camp i la dignificació del sector productiu agrari”, ha subratllat.

Desenvolupament de les jornades

Després de la inauguració, la jornada del dimecres comença amb la taula redona ‘El sistema alimentari global i el sector vitivinícola enfront dels desafiaments: les micro cellers com a alternativa’. La segona taula, titulada ‘Les micro cellers compartixen la seua experiència’, comptarà amb la participació de representants de diverses d'estos cellers per a transmetre les vivències dels seus projectes. La primera jornada es tanca amb el debat sobre ‘Polítiques i instruments de suport a les micro cellers’.

Finalment el dijous se celebraran les conferencies ‘Pla de negoci d'una micro celler’ i ‘Comercialització i màrqueting de vins de micro cellers’, que comptaran amb testimoniatges de professionals de diferents empreses del sector.

Pujar